Toetje
15 min
20 min

Brownie wafels met fruit: een feestje op tafel

Deze brownie wafels zijn geïnspireerd op de originele brownie aangevuld met fruit. Brownies komen oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Het eerste echte recept voor brownies verscheen in het begin van de 20e eeuw. Er zijn verschillende leuke verhalen over de oorsprong van de brownie.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Deze brownie wafels zijn geïnspireerd op de originele brownie aangevuld met fruit.

Brownies komen oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Het eerste echte recept voor brownies verscheen in het begin van de 20e eeuw. Er zijn verschillende leuke verhalen over de oorsprong van de brownie.

Eén verhaal beweert dat een kok chocolade aan biscuitdeeg toevoegde bij gebrek aan cacao. Een andere legende vertelt over een bakker die de bakpoeder vergat toe te voegen aan zijn chocoladecake, resulterend in een plat, dicht dessert. Weer een ander verhaal gaat over Bertha Palmer, een prominente figuur in Chicago, die in 1893 voor de Wereldtentoonstelling in Chicago een nieuw type dessert vroeg voor lunchpakketten – het moest kleiner zijn dan een stuk taart en gemakkelijk met de hand te eten zijn. Het resultaat was de Palmer House Brownie.

Ongeacht de precieze oorsprong, de populariteit van brownies groeide snel, en tegenwoordig zijn ze een favoriet dessert in veel delen van de wereld. Er zijn talloze variaties op het originele brownie recept, met toevoegingen variërend van noten tot roomkaas tot verschillende soorten chocolade. Onze variatie zijn de Brownie wafels met fruit.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Tarwebloem
      125 g
    • Water
      80 ml
    • (kokosbloesem)suiker
      50 g
    • (rauwe) cacaopoeder
      25 g
    • grote eieren
    • zeezout
      snufje
    • Vanille extract
      snufje

    Aan de slag

    • 1
      Meng alles in een kleine keukenmachine of kom tot een romig geheel en gebruik direct.
    • 2
      Verdeel met een spatel je beslag over de 2 wafelhelften en sluit de klep.
    • 3
      Bak de wafels op 175 graden in 6 min gaar.
  • Probeer ook

    Aziatisch varkensvlees in zoetzure saus

    Dit recept voor Aziatisch varkensvlees in zoetzure saus is geïnspireerd op babi pangang, maar dan dus net even anders en heel belangrijk: ontzettend lekker!

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten

Producten dit recept:

2024 © Eerlijk Eten