Brownie wafels met fruit: een feestje op tafel
Deze brownie wafels zijn geïnspireerd op de originele brownie aangevuld met fruit.
Brownies komen oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Het eerste echte recept voor brownies verscheen in het begin van de 20e eeuw. Er zijn verschillende leuke verhalen over de oorsprong van de brownie.
Eén verhaal beweert dat een kok chocolade aan biscuitdeeg toevoegde bij gebrek aan cacao. Een andere legende vertelt over een bakker die de bakpoeder vergat toe te voegen aan zijn chocoladecake, resulterend in een plat, dicht dessert. Weer een ander verhaal gaat over Bertha Palmer, een prominente figuur in Chicago, die in 1893 voor de Wereldtentoonstelling in Chicago een nieuw type dessert vroeg voor lunchpakketten – het moest kleiner zijn dan een stuk taart en gemakkelijk met de hand te eten zijn. Het resultaat was de Palmer House Brownie.
Ongeacht de precieze oorsprong, de populariteit van brownies groeide snel, en tegenwoordig zijn ze een favoriet dessert in veel delen van de wereld. Er zijn talloze variaties op het originele brownie recept, met toevoegingen variërend van noten tot roomkaas tot verschillende soorten chocolade. Onze variatie zijn de Brownie wafels met fruit.
Probeer ook
Aziatisch varkensvlees in zoetzure saus
Dit recept voor Aziatisch varkensvlees in zoetzure saus is geïnspireerd op babi pangang, maar dan dus net even anders en heel belangrijk: ontzettend lekker!
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Ingrediënten
- Tarwebloem125 g
- Water80 ml
- (kokosbloesem)suiker50 g
- (rauwe) cacaopoeder25 g
- grote eieren
- zeezoutsnufje
- Vanille extractsnufje
Aan de slag
- 1Meng alles in een kleine keukenmachine of kom tot een romig geheel en gebruik direct.
- 2Verdeel met een spatel je beslag over de 2 wafelhelften en sluit de klep.
- 3Bak de wafels op 175 graden in 6 min gaar.
Probeer ook
Aziatisch varkensvlees in zoetzure saus
Dit recept voor Aziatisch varkensvlees in zoetzure saus is geïnspireerd op babi pangang, maar dan dus net even anders en heel belangrijk: ontzettend lekker!