Deze feestelijke pavlova rol is een showstopper voor elke gelegenheid! Met een luchtige meringue, romige slagroom en kleurrijke fruit toppings, biedt het een heerlijke balans van zoet en fris. Het maken van deze rol lijkt misschien uitdagend, maar het resultaat is spectaculair en perfect voor een dessert dat indruk maakt. Serveer deze prachtige pavlova op je volgende feest en laat je gasten genieten van deze verrukkelijke traktatie!
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- Eiwit op kamertemperatuur250 g
- Kristalsuiker375 g
- Vanille extract2 theelepel
- Witte wijn azijn2 theelepel
- Maizena2 theelepel
- Slagroom400 ml
- Rood fruit ter garnering
- Geschaafde amandelen60 g
Aan de slag
- 1Verhit de oven tot 180 graden. Bekleed een ondiepe vorm van ongeveer 35 x 30 cm met bakpapier en laat het bakpapier ongeveer 2 cm over de rand uitsteken.
- 2Doe voor de merengue het eiwit in een kom van de standkneder met garde en klop op half hoge snelheid tot er zachte pieken ontstaan. Voeg dan al kloppend geleidelijk de suiker toe, maximaal 1 eetlepel per keer, en blijf 5 minuten kloppen tot het een mooi dik glanzend schuim is geworden. Schakel de mixer naar de laagste snelheid en voeg het vanille extract, de maizena en het azijn toe. Verhoog de snelheid iets en blijf nog een minuutje kloppen tot alles goed gemengd is.
- 3Schep nu het eiwitschuim op je met bakpapier beklede bakplaat en strijk met een spatel het geheel uit tot een mooie gelijke rechthoekige gladde laag.
- 4Bak de merengue circa 20-30 minuten in de oven totdat de bovenkant bleek beige van kleur is en de bovenkant krokant is. Haal de vorm uit de oven en laat de merengue koud worden. Hij is in de oven gerezen en zal bij het afkoelen licht inzakken.
- 5Klop voor de vulling de slagroom in een kom tot er zachte pieken ontstaan. Voeg dan de poedersuiker toe en zorg dat e.e.a. goed wordt gemengd. Bij een mixer is dit sneller klaar als met de hand, dus blijf erbij staan, anders krijg je boter.
- 6Keer de ovenschaal met de merengue met de harde kant op een theedoek of vel bakpapier en verwijder voorzichtig het gebruikte bakpapier. Bedek de zachte kant van de merengue met 2/3 van je room en vul hem met 2/3 van het rode fruit en de amandelen.
- 7Vervolgens keer je de merenque met de lange kant naar je toe en rol hem voorzichtig op met behulp van je bakpapier of theedoek.
- 8Leg de Pavlovarol met de naad op een serveerplank en kneed hem evenuteel voorzichtig weer in de vorm van een rol.
- 9Garneer de rol met je overgebleven slagroom en daarna met je rood fruit en bestuif met nog wat poedersuiker en het amandelschaafsel.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten