Personen
-
+
Aan de slag
- 1Snij de aubergines in de lengte in dunne plakken (van ongeveer 0,5 cm dik).
- 2Bestrooi beide kanten van elke plak met zout en laat ze 15 minuten rusten. Dit helpt om het overtollige vocht en bitterheid uit de aubergine te trekken.
- 3Verwarm ondertussen de grill, de BBQ of de grillpan voor op middelhoog vuur.
- 4Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier om het overtollige vocht te verwijderen. Bestrijk vervolgens beide zijden van elke plak met olijfolie en bestrooi met peper, oregano en de helft van de fijngesneden knoflook.
- 5Ik grill de aubergineplakken ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin en zacht zijn. Daarna haal ik ze van de grill en laat ze afkoelen tot ze makkelijk te hanteren zijn.
- 6Verkruimel de feta in een kom en meng het met de rest van de fijngesneden knoflook, en de rode pepervlokken (als je zin hebt in iets pittigs). Leg een basilicumblaadje op het uiteinde van elke afgekoelde aubergineplak.
- 7Schep daarop een eetlepel van het feta-mengsel en rol de aubergineplakken stevig op, beginnend bij het einde waar de feta en basilicum liggen.
- 8Serveer de aubergine rolletjes koud of op kamertemperatuur. Voor de finishing touch drizzle je er eventueel wat balsamico glazuur eroverheen vlak voor het serveren.
Wanneer je aan aubergines denkt, komen al snel mediterrane gerechten in je gedachten, zoals een moussaka of deze leuke rolletjes te maken op je BBQ. Aubergine is een super multifunctionele groente die heel makkelijk met verschillende smaken te combineren is.
Bewaar aubergines altijd op een donkere, koele plaats. Op deze manier blijven ze ongeveer een week goed. Ze kunnen slecht tegen lage temperaturen onder de 16 graden, daarom doe je ze nooit in de koelkast. Je zou ze wel kunnen invriezen, snij ze daarvoor in blokjes of plakken en blancheer ze dan eerst 2-3 minuten. Dan blijven ze zeker nog een jaar goed.
Hier een gerecht voor Aubergine rolletjes met feta - perfect voor op de BBQ!