Personen
-
+
Ingrediënten
- eendenbout2 stuks
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- appels, geschild, ontdaan van klokhuis en in partjes2 stuks
- boter2 eetlepel
- bruine suiker2 eetlepel
- appelcider150 ml
- verse tijmblaadjes (of ½ theelepel gedroogde tijm)1 theelepel
- laurierblaadjes2 stuks
- peterselie voor garneren (optioneel)
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 180°C.
- 2Bestrooi de eendenbouten met zout en peper.
- 3Bak de eendenbouten in een ovenvaste pan op middelhoog vuur tot ze aan beide kanten goudbruin zijn, ongeveer 7-8 minuten per kant.
- 4Haal de eendenbouten uit de pan en zet apart.
- 5Voeg boter, bruine suiker, appelpartjes, cider, tijm en laurierblaadjes toe aan dezelfde pan. Roer om de suiker op te lossen en de appels te bedekken met het mengsel.
- 6Leg de eendenbouten terug in de pan, bovenop de appels.
- 7Rooster in de oven voor ongeveer 1 uur tot 1 uur en 30 minuten, of totdat de eend goed gaar is en de appels zacht en gekarameliseerd zijn.
- 8Blijf goed controleren of de eend niet te droog aan het worden is.
- 9Serveer de eendenbouten warm, gegarneerd met de gekarameliseerde appels en bedruip met het ciderglazuur uit de pan en garneer met peterselie.
- 10Serveer met bijgerechten zoals geroosterde groenten, aardappelpuree of een frisse groene salade voor een complete en feestelijke maaltijd.
Waar men in Frankrijk bekend staan om hun 'Canard à l'Orange' vind je op de Engelse kerstmenu’s vaak 'Duck Legs with Apple-Cider Glaze’. Dit is een feestelijk en traditioneel gerecht voor de feestdagen en combineert de rijke smaak van eend met de zoetheid van appels en de diepte van cider. Hier is een heerlijk recept voor twee personen:
