Personen
-
+
Een lekkere zelfgemaakte knoflooksaus
Ingrediënten
- Knoflook4 teentje
- Yoghurt200 ml
- Olijfolie2 eetlepel
- Citroensap1 eetlepel
- Zout, naar smaak
- Peper, naar smaak
- Peterselie, fijngehakt1 eetlepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn, of gebruik een knoflookpers.
- 2Meng in een kom de yoghurt, olijfolie, citroensap, zout, peper en de geperste of fijngehakte knoflook.
- 3Roer alles goed door elkaar tot een gladde saus. Proef en voeg indien nodig meer zout, peper of citroensap toe.
- 4Als je verse peterselie gebruikt, roer dit dan door de saus.
- 5Dek de saus af en laat hem minstens een uur in de koelkast staan voordat je hem serveert. Dit geeft de smaken de tijd om zich te ontwikkelen.
- 6Serveer de knoflooksaus met je kebab.