Bloem
10 min
15 min

Drie in de pan lekker bij de Snert

Een verrassend lekker bijgerecht bij de erwtensoep
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Vroeger maakte mijn moeder bij de erwtensoep altijd drie in de pan, heerlijk met een beetje poedersuiker erop. Het combineert (al zou je dat niet zeggen) geweldig met erwtensoep. Probeer het zelf maar eens! Ook gewoon leuk om te maken op een druilerige middag samen met je kinderen.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Bloem
      150 g
    • Boekweitmeel
      100 g
    • Ei
      stuks
    • Melk
      500 ml
    • Zout
      snufje
    • Kaneel
      theelepel
    • Handjevol rozijnen
    • Handjevol krenten
    • Olie en boter om in te bakken

    Aan de slag

    • 1
      Doe het meel bij elkaar en zeef het in een ruime kom
    • 2
      Voeg het snufje zout en een theelepel kaneel toe en giet vervolgens langzaam de melk erbij terwijl je de massa mixt of klopt met een garde
    • 3
      Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix door de massa heen
    • 4
      Meng vervolgens de rozijnen en krenten door het mengsel met een spatel
    • 5
      Zet een koekenpan op hoog vuur met een beetje olie erin en een klontje boter. Giet vervolgens het beslag in drie delen in de pan zodat er drie ovale mini pannenkoekjes ontstaan in de pan (roer het beslag wel steeds goed door want de rozijnen en krenten zakken naar beneden).
    • 6
      Bak de ‘drie in de pan’ aan beide kanten bruin en leg dan op een voorverwarmd bord onder aluminium folie om ze warm te houden.
    • 7
      Herhaal tot je beslag op is.
    • 8
      Serveer met poedersuiker en/of stroop en eet het gelijktijdig met de soep. Echt, je zult zien, het combineert geweldig. Een paar happen soep en dan zo’n heerlijk ‘drie in de pannetje’.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten

Producten dit recept:

2024 © Eerlijk Eten