Bloemkool
5 min
15 min

Cauliflower Mash ofwel de Bloemkoolpuree!

Deze bloemkoolpuree is een heerlijk licht en koolhydraatarm alternatief voor aardappelpuree en past goed bij een scala aan gerechten, van vlees tot vis.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Middelgrote bloemkool
      stuks
    • Roomboter
      eetlepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse peterselie, fijngehakt, voor garnering

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Breng een grote pan met water aan de kook en voeg wat zout toe. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook ze ongeveer 10 minuten, of tot ze heel zacht zijn.
    • 2
      Giet de bloemkoolroosjes af en laat ze een paar minuten uitdampen, zodat overtollig vocht kan verdampen. Dit helpt om een dikkere puree te krijgen.
    • 3
      Doe de bloemkoolroosjes terug in de pan of in een kom en voeg de boter toe. Gebruik een staafmixer of een aardappelstamper om de bloemkool en boter tot een gladde puree te stampen. Als je van een gladde textuur houdt, kun je ook een blender of keukenmachine gebruiken.
    • 4
      Breng op smaak met zout, peper en eventueel knoflookpoeder of verse knoflook.
    • 5
      Verdeel de puree over de borden en garneer met verse peterselie.

Bloemkoolpuree, Cauliflower Mash, is een glad mengsel dat je maakt door gekookte bloemkool fijn te stampen of te blenden tot het de consistentie heeft van aardappelpuree. Het is een super veelzijdig bijgerecht dat je naar smaak kunt aanpassen met bijvoorbeeld kruiden, kaas of knoflook. Het mooie van bloemkool is dat het boordevol voedingsstoffen zit, maar niet de zetmeelrijke koolhydraten van aardappelen heeft, waardoor het een geweldige keuze is als je op zoek bent naar een lichter alternatief.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten