Personen
-
+
Ingrediënten
- Middelgrote bloemkool1 stuks
- Roomboter2 eetlepel
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, fijngehakt, voor garnering
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Breng een grote pan met water aan de kook en voeg wat zout toe. Voeg de bloemkoolroosjes toe en kook ze ongeveer 10 minuten, of tot ze heel zacht zijn.
- 2Giet de bloemkoolroosjes af en laat ze een paar minuten uitdampen, zodat overtollig vocht kan verdampen. Dit helpt om een dikkere puree te krijgen.
- 3Doe de bloemkoolroosjes terug in de pan of in een kom en voeg de boter toe. Gebruik een staafmixer of een aardappelstamper om de bloemkool en boter tot een gladde puree te stampen. Als je van een gladde textuur houdt, kun je ook een blender of keukenmachine gebruiken.
- 4Breng op smaak met zout, peper en eventueel knoflookpoeder of verse knoflook.
- 5Verdeel de puree over de borden en garneer met verse peterselie.
Bloemkoolpuree, Cauliflower Mash, is een glad mengsel dat je maakt door gekookte bloemkool fijn te stampen of te blenden tot het de consistentie heeft van aardappelpuree. Het is een super veelzijdig bijgerecht dat je naar smaak kunt aanpassen met bijvoorbeeld kruiden, kaas of knoflook. Het mooie van bloemkool is dat het boordevol voedingsstoffen zit, maar niet de zetmeelrijke koolhydraten van aardappelen heeft, waardoor het een geweldige keuze is als je op zoek bent naar een lichter alternatief.
