Roerbakgerecht
10 min
20 min

Kippendij Teriyaki in 30 Minuten

Dit makkelijke oosterse gerecht van kippendijfilet in een smaakvolle teriyakisaus is ideaal voor drukke dagen. Binnen 30 minuten zet je een authentiek diner op tafel dat zowel heerlijk als voedzaam is. Serveer met gestoomde rijst en geroerbakte groenten voor een complete maaltijd.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kippendijfilet
      400 gram
    • Sojasaus
      eetlepels
    • Honing
      eetlepels
    • Gember
      stukje
    • Knoflook
      teentjes
    • Sesamolie
      eetlepel
    • Lente-ui
      stuks
    • Sesamzaadjes
      eetlepel
    • Rijst
      200 gram

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de kippendijfilet in kleine stukken en hak de knoflook en gember fijn.
    • 2
      Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
    • 3
      Verhit de sesamolie in een pan en voeg de knoflook en gember toe. Fruit kort aan.
    • 4
      Voeg de kippendijstukjes toe en bak rondom goudbruin.
    • 5
      Meng in een kom de sojasaus en honing en giet over de kip. Laat de saus inkoken.
    • 6
      Snijd de lente-ui in ringetjes en strooi deze samen met sesamzaadjes over de kip.
    • 7
      Serveer de kippendij teriyaki met de gestoomde rijst.
2025 © Eerlijk Eten