Roerbakgerecht
10 min
20 min
Kippendij Teriyaki in 30 Minuten

Dit makkelijke oosterse gerecht van kippendijfilet in een smaakvolle teriyakisaus is ideaal voor drukke dagen. Binnen 30 minuten zet je een authentiek diner op tafel dat zowel heerlijk als voedzaam is. Serveer met gestoomde rijst en geroerbakte groenten voor een complete maaltijd.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Kippendijfilet400 gram
- Sojasaus4 eetlepels
- Honing3 eetlepels
- Gember1 stukje
- Knoflook2 teentjes
- Sesamolie1 eetlepel
- Lente-ui2 stuks
- Sesamzaadjes1 eetlepel
- Rijst200 gram
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de kippendijfilet in kleine stukken en hak de knoflook en gember fijn.
- 2Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- 3Verhit de sesamolie in een pan en voeg de knoflook en gember toe. Fruit kort aan.
- 4Voeg de kippendijstukjes toe en bak rondom goudbruin.
- 5Meng in een kom de sojasaus en honing en giet over de kip. Laat de saus inkoken.
- 6Snijd de lente-ui in ringetjes en strooi deze samen met sesamzaadjes over de kip.
- 7Serveer de kippendij teriyaki met de gestoomde rijst.