Pasta
10 min
20 min

Farfalle in tomatensaus met een saucijs

Farfalle, ook wel bekend als "vlinderpasta" is een populaire pastavorm die zijn naam ontleent aan zijn opvallende uiterlijk. Het woord "farfalle" betekent in het Italiaans "vlinders," en de vorm van deze pasta lijkt op kleine vlindertjes.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Farfalle, ook wel bekend als "vlinderpasta" of "strikjespasta," is een populaire pastavorm die zijn naam ontleent aan zijn opvallende uiterlijk. Het woord "farfalle" betekent in het Italiaans "vlinders," en de vorm van deze pasta lijkt op kleine vlindertjes of strikjes.

Farfalle wordt gemaakt van durumtarwe en water. De pasta wordt meestal gemaakt door platte deegvellen te snijden in kleine rechthoeken en vervolgens in het midden samen te drukken om de kenmerkende strik- of vlindervorm te creëren.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Farfalle (gedroogde vlinderpasta)
      500 g
    • Saucijzenworstjes naar keus
      stuks
    • Ui, fijngesneden
      stuks
    • Knoflook, fijngehakt
      teentje
    • Tomatenblokjes
      800 g
    • Gedroogde oregano
      eetlepel
    • Gedroogde basilicum
      eetlepel
    • Rode pepervlokken (optioneel, voor wat pit)
      theelepel
    • Zout en zwarte peper naar smaak
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Geraspte Parmezaanse kaas voor serveren

    Aan de slag

    • 1
      Kook de farfalle volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten kokend water. Giet af en zet opzij.
    • 2
      Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • 3
      Bak de saucijzen in de hete olie tot ze gaar zijn. En zet apart.
    • 4
      Optioneel: je kan ook het vlees uit de worstjes halen en die rullen als gehakt en daarna op de pasta serveren.
    • 5
      In dezelfde pan voeg je nog 2 eetlepels olijfolie toe. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn.
    • 6
      Voeg de twee blikjes tomatenblokjes, gedroogde oregano, gedroogde basilicum en rode pepervlokken (indien gewenst) toe aan de pan. Roer goed door en laat de saus sudderen gedurende ongeveer 10-15 minuten totdat deze wat is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper.
    • 7
      Verdeel de gekookte farfalle over de borden.
    • 8
      Schep de grove tomatensaus over de farfalle
    • 9
      Bestrooi met het gebakken saucijzenworstjesvlees.
    • 10
      Optioneel: Garneer met verse basilicumblaadjes en geraspte Parmezaanse kaas.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten