Farfalle in tomatensaus met een saucijs
Farfalle, ook wel bekend als "vlinderpasta" of "strikjespasta," is een populaire pastavorm die zijn naam ontleent aan zijn opvallende uiterlijk. Het woord "farfalle" betekent in het Italiaans "vlinders," en de vorm van deze pasta lijkt op kleine vlindertjes of strikjes.
Farfalle wordt gemaakt van durumtarwe en water. De pasta wordt meestal gemaakt door platte deegvellen te snijden in kleine rechthoeken en vervolgens in het midden samen te drukken om de kenmerkende strik- of vlindervorm te creëren.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- Farfalle (gedroogde vlinderpasta)500 g
- Saucijzenworstjes naar keus4 stuks
- Ui, fijngesneden1 stuks
- Knoflook, fijngehakt4 teentje
- Tomatenblokjes800 g
- Gedroogde oregano2 eetlepel
- Gedroogde basilicum2 eetlepel
- Rode pepervlokken (optioneel, voor wat pit)1 theelepel
- Zout en zwarte peper naar smaak
- Olijfolie4 eetlepel
- Geraspte Parmezaanse kaas voor serveren
Aan de slag
- 1Kook de farfalle volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten kokend water. Giet af en zet opzij.
- 2Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- 3Bak de saucijzen in de hete olie tot ze gaar zijn. En zet apart.
- 4Optioneel: je kan ook het vlees uit de worstjes halen en die rullen als gehakt en daarna op de pasta serveren.
- 5In dezelfde pan voeg je nog 2 eetlepels olijfolie toe. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- 6Voeg de twee blikjes tomatenblokjes, gedroogde oregano, gedroogde basilicum en rode pepervlokken (indien gewenst) toe aan de pan. Roer goed door en laat de saus sudderen gedurende ongeveer 10-15 minuten totdat deze wat is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper.
- 7Verdeel de gekookte farfalle over de borden.
- 8Schep de grove tomatensaus over de farfalle
- 9Bestrooi met het gebakken saucijzenworstjesvlees.
- 10Optioneel: Garneer met verse basilicumblaadjes en geraspte Parmezaanse kaas.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten