Afdrukken
Forel van de bbq of uit de oven, jij mag kiezen!
Forel is een vis die tot de familie van de zalmachtigen behoort. De vis is te vinden in heldere stromen, rivieren en meren. De smaak van forel is vaak mild en een beetje nootachtig, met een vlezige maar toch zachte textuur. Over het algemeen heeft het een frisse, licht zoute smaak die goed samen gaat met een breed scala aan kruiden en marinades, waaronder citroen en kruiden zoals dille en basilicum. Het wordt beschouwd als een veelzijdige vis voor culinaire bereidingen, geschikt voor grillen, bakken, stomen of panbakken, en het neemt smaken goed op uit marinades en kruiden. We hebben in dit recept twee bereidingswijzen van de forel behandeld, klaargemaakt in de oven of op de BBQ. Wij hebben de Forel al voor jullie schoongemaakt!
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Forel uit de oven
Ingrediënten
- Forel2 stuks
- Citroen1 stuks
- Basilicum
- Knoflook2 teentje
- Olijfolie50 ml
- Zout en Peper, naar smaak
Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200°C.
- 2Spoel de forellen af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.
- 3Meng in een kom de knoflook, olijfolie, citroensap, zout en peper tot een marinade.
- 4Leg de forellen op een met bakpapier beklede bakplaat..
- 5Bestrijk de forellen aan beide kanten en in de buikholte met de marinade.
- 6Vul de buikholte van elke forel met enkele schijfjes citroen en een handvol verse basilicumblaadjes.
- 7Bak de forellen in de voorverwarmde oven voor 20-25 minuten, of tot de vis gemakkelijk van de graat loskomt.
- 8Dien op met een bijgerecht van geroosterde aardappelen of een frisse salade.
Forel van de oven
Ingrediënten
- Forel2 stuks
- Citroen1 stuks
- Basilicum
- Knoflook
- Olijfolie50 ml
- Zout en Peper, naar smaak
Aan de slag
- 1Verwarm de BBQ voor op medium-hoog vuur.
- 2Spoel de forellen af onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.
- 3Meng in een kom de knoflook, olijfolie, citroensap, zout en peper tot een marinade.
- 4Bestrijk de forellen aan beide kanten en in de buikholte met de marinade.
- 5Vul de buikholte van elke forel met enkele schijfjes citroen en een handvol verse basilicumblaadjes. Maak een paar sneden in de huid zodat hij niet krom trekt op de bbq.
- 6Grill de forellen op de BBQ voor ongeveer 6-7 minuten aan elke kant, of tot de vis gemakkelijk van de graat loskomt.
- 7Dien op met een frisse salade of gegrilde groenten.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten