Kip
20 min
90 min

Frango Assado, hele kip met geroosterde nectarines

Dit is een klassiek gerecht in en wordt vaak bereid door een hele kip te marineren met een mengsel van kruiden, knoflook, citroen en olijfolie, en deze vervolgens langzaam te roosteren of te grillen tot hij gaar en goudbruin is.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Hele kip
      stuks
    • Nectarine
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Citroen
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Paprikapoeder
      theelepel
    • Gedroogde Tijm
      theelepel
    • Gedroogde rozemarijn
      theelepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse kruiden (zoals basilicum of munt) voor garnering

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 190°C.
    • 2
      Spoel de kip af onder koud water en dep droog met keukenpapier.
    • 3
      Wrijf de kip in met olijfolie, knoflook, paprikapoeder, tijm, rozemarijn, zout en peper. Zorg ervoor dat de kruiden zowel aan de buitenkant als binnenin de kip worden aangebracht.
    • 4
      Stop een paar schijfjes citroen en eventueel wat verse kruiden in de holte van de kip.
    • 5
      Plaats de kip in een grote ovenschaal. Rangschik de gehalveerde nectarines rondom de kip in de schaal. Leg ook de resterende citroenschijfjes rondom de kip.
    • 6
      Bak de kip in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 1,5 uur, of totdat de kip goudbruin en volledig gaar is. Een vleesthermometer in het dikste deel van de dij moet een temperatuur van 75°C aangeven.
    • 7
      Bedruip de kip elke 30 minuten met de sappen uit de ovenschaal om te zorgen dat de kip sappig blijft.
    • 8
      Haal de kip uit de oven en laat deze 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
    • 9
      Garneer met verse kruiden en serveer de kip met de geroosterde nectarines en citroenschijfjes.
    • 10
      Tips: Je kan de kip ook vlinderen om hem in een pan of bbq te grillen Je kan ook de kip bereiden om een blikje bier Beide variaties kan je op onze website vinden.

"Frango Assado" is de Portugese en Braziliaanse term voor "gegrilde kip" of "geroosterde kip". Het is een klassiek gerecht in beide keukens en wordt vaak bereid door een hele kip te marineren met een mengsel van kruiden, knoflook, citroen en olijfolie, en deze vervolgens langzaam te roosteren of te grillen tot hij gaar en goudbruin is.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten