Kip
20 min
90 min
Frango Assado, hele kip met geroosterde nectarines

Dit is een klassiek gerecht in en wordt vaak bereid door een hele kip te marineren met een mengsel van kruiden, knoflook, citroen en olijfolie, en deze vervolgens langzaam te roosteren of te grillen tot hij gaar en goudbruin is.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Hele kip1 stuks
- Nectarine4 stuks
- Knoflook4 teentje
- Citroen1 stuks
- Olijfolie3 eetlepel
- Paprikapoeder1 theelepel
- Gedroogde Tijm1 theelepel
- Gedroogde rozemarijn1 theelepel
- Zout en peper naar smaak
- Verse kruiden (zoals basilicum of munt) voor garnering
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 190°C.
- 2Spoel de kip af onder koud water en dep droog met keukenpapier.
- 3Wrijf de kip in met olijfolie, knoflook, paprikapoeder, tijm, rozemarijn, zout en peper. Zorg ervoor dat de kruiden zowel aan de buitenkant als binnenin de kip worden aangebracht.
- 4Stop een paar schijfjes citroen en eventueel wat verse kruiden in de holte van de kip.
- 5Plaats de kip in een grote ovenschaal. Rangschik de gehalveerde nectarines rondom de kip in de schaal. Leg ook de resterende citroenschijfjes rondom de kip.
- 6Bak de kip in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 1,5 uur, of totdat de kip goudbruin en volledig gaar is. Een vleesthermometer in het dikste deel van de dij moet een temperatuur van 75°C aangeven.
- 7Bedruip de kip elke 30 minuten met de sappen uit de ovenschaal om te zorgen dat de kip sappig blijft.
- 8Haal de kip uit de oven en laat deze 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
- 9Garneer met verse kruiden en serveer de kip met de geroosterde nectarines en citroenschijfjes.
- 10Tips: Je kan de kip ook vlinderen om hem in een pan of bbq te grillen Je kan ook de kip bereiden om een blikje bier Beide variaties kan je op onze website vinden.
"Frango Assado" is de Portugese en Braziliaanse term voor "gegrilde kip" of "geroosterde kip". Het is een klassiek gerecht in beide keukens en wordt vaak bereid door een hele kip te marineren met een mengsel van kruiden, knoflook, citroen en olijfolie, en deze vervolgens langzaam te roosteren of te grillen tot hij gaar en goudbruin is.
