Personen
-
+
Ingrediënten
- Chinese kool1 stuks
- Little Gem1 stuks
- Komkommer1 stuks
- Cherrytomaatjes1 bakje
- Witlof of bleekselderij3 stronkjes
- Verse munt0.5 bosje
- Verse koriander0.5 bosje
- Griekse yoghurt3 eetlepels
- Limoen1 stuks
- Sake2 eetlepels
- Sambal1 theelepel
- Gembersiroop1 theelepel
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de cherrytomaatjes (op een stuk of 5 na) door de helft en snij de Little gem, witlof en Chinese kool en komkommer in mooie dunne reepjes.
- 2Hak de bleekselderij fijn en doe hetzelfde met de muntblaadjes en stengels koriander. Doe alles in grote schaal en meng goed door elkaar.
- 3Voeg de Griekse yoghurt, limoensap, sake/wijn, sambal en gembersiroop bij elkaar en roer totdat alles goed met elkaar vermengd is. Schep de dressing vervolgens door salade en leg de hele tomaatjes er bovenop.
- 4Bak vervolgens je kip gyros in ene paar minuutjes gaar. Snijd je turksbrood in 4 of meer gelijke stukken zodat je ze kan vullen met je Gyros. TIP: Het turkbrood is op zijn allerlekkerst als deze nog even een paar minuten afgebakken wordt in de oven op 180 graden; op de grill met wat olijfolie; of in de koekenpan met wat knoflook!
Deze zomerse salade met Griekse yoghurt als lunch of als bijgerecht voor je kip gyros gaat er altijd wel in. Je kan hem ook heel makkelijk maken met andere frisse groentes, bijvoorbeeld een wortel of rode kool, die je nog in je koelkast hebt liggen, dat geeft gelijk wat meer kleur aan je salade. Deze salade laat zich heerlijk combineren met je kip gyros met turksbrood.