Gyros
10 min
20 min

Frisse Chinese koolsalade

Deze zomerse salade met Griekse yoghurt als lunch of als bijgerecht voor je kip gyros gaat er altijd wel in.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Chinese kool
      stuks
    • Little Gem
      stuks
    • Komkommer
      stuks
    • Cherrytomaatjes
      bakje
    • Witlof of bleekselderij
      stronkjes
    • Verse munt
      0.5 bosje
    • Verse koriander
      0.5 bosje
    • Griekse yoghurt
      eetlepels
    • Limoen
      stuks
    • Sake
      eetlepels
    • Sambal
      theelepel
    • Gembersiroop
      theelepel

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de cherrytomaatjes (op een stuk of 5 na) door de helft en snij de Little gem, witlof en Chinese kool en komkommer in mooie dunne reepjes.
    • 2
      Hak de bleekselderij fijn en doe hetzelfde met de muntblaadjes en stengels koriander. Doe alles in grote schaal en meng goed door elkaar.
    • 3
      Voeg de Griekse yoghurt, limoensap, sake/wijn, sambal en gembersiroop bij elkaar en roer totdat alles goed met elkaar vermengd is. Schep de dressing vervolgens door salade en leg de hele tomaatjes er bovenop.
    • 4
      Bak vervolgens je kip gyros in ene paar minuutjes gaar. Snijd je turksbrood in 4 of meer gelijke stukken zodat je ze kan vullen met je Gyros. TIP: Het turkbrood is op zijn allerlekkerst als deze nog even een paar minuten afgebakken wordt in de oven op 180 graden; op de grill met wat olijfolie; of in de koekenpan met wat knoflook!

Deze zomerse salade met Griekse yoghurt als lunch of als bijgerecht voor je kip gyros gaat er altijd wel in. Je kan hem ook heel makkelijk maken met andere frisse groentes, bijvoorbeeld een wortel of rode kool, die je nog in je koelkast hebt liggen, dat geeft gelijk wat meer kleur aan je salade. Deze salade laat zich heerlijk combineren met je kip gyros met turksbrood.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten