Personen
-
+
Ingrediënten
- Komkommer2 stuks
- Sushi Azijn150 ml
- Water2 eetlepel
- Rode peper1 stuks
- Sjalot1 stuks
- Knoflook1 teentje
- Kurkuma1 theelepel
- Laos1 theelepel
- Palmsuiker1 eetlepel
- Zeezout
- Arachidolie
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en hak de rode peper vervolgens heel fijn.
- 2Pel de knoflook en het sjalotje en hak ook heel fijn.
- 3Halveer de komkommers (je hoeft ze dus niet te schillen) en verwijder de zaadlijsten.
- 4Snijd de komkommers vervolgens in dunne halve maantjes.
- 5Bak de fijngehakte rode peper, knoflook en sjalot kort in de arachideolie en roer de laos en kurkuma erdoor.
- 6Voeg vervolgens de palmsuiker toe en roer tot de suiker volledig is gesmolten.
- 7Giet dan de sushi azijn en het water erbij en breng aan de kook.
- 8Zet het vuur uit en voeg dan de komkommer toe en het snufje zout. Roer nogmaals goed door.
- 9Leg de komkommersalade in een mooie schaal, dek af en zet koel weg tot gebruik.
Deze komkommersalade smaakt heerlijk als bijgerecht bij kip ketjap of gewoon lekker bij nasi of bami. Het recept is gebaseerd op de Indonesische keuken en wordt ook wel Atjar ketimoen genoemd.
