Komkommer
10 min
10 min

Frisse Indische komkommersalade

Deze komkommersalade smaakt heerlijk als bijgerecht bij kip ketjap of gewoon lekker bij nasi of bami. Het recept is gebaseerd op de Indonesische keuken en wordt ook wel Atjar ketimoen genoemd.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Komkommer
      stuks
    • Sushi Azijn
      150 ml
    • Water
      eetlepel
    • Rode peper
      stuks
    • Sjalot
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Kurkuma
      theelepel
    • Laos
      theelepel
    • Palmsuiker
      eetlepel
    • Zeezout
    • Arachidolie

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en hak de rode peper vervolgens heel fijn.
    • 2
      Pel de knoflook en het sjalotje en hak ook heel fijn.
    • 3
      Halveer de komkommers (je hoeft ze dus niet te schillen) en verwijder de zaadlijsten.
    • 4
      Snijd de komkommers vervolgens in dunne halve maantjes.
    • 5
      Bak de fijngehakte rode peper, knoflook en sjalot kort in de arachideolie en roer de laos en kurkuma erdoor.
    • 6
      Voeg vervolgens de palmsuiker toe en roer tot de suiker volledig is gesmolten.
    • 7
      Giet dan de sushi azijn en het water erbij en breng aan de kook.
    • 8
      Zet het vuur uit en voeg dan de komkommer toe en het snufje zout. Roer nogmaals goed door.
    • 9
      Leg de komkommersalade in een mooie schaal, dek af en zet koel weg tot gebruik.

Deze komkommersalade smaakt heerlijk als bijgerecht bij kip ketjap of gewoon lekker bij nasi of bami. Het recept is gebaseerd op de Indonesische keuken en wordt ook wel Atjar ketimoen genoemd.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten