Champignon
10 min
20 min

Funghi Trifolati

Funghi Trifolati is een klassieker uit de Italiaanse keuken die de rijke en aardse smaken van kastanjechampignons combineert met de frisheid van knoflook en peterselie.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kastanje Champignons
      300 g
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Knoflook
      teentje
    • Verse peterselie
    • Zout en peper naar smaak
    • Droge witte wijn (optioneel)

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Maak de kastanjechampignons schoon door ze voorzichtig met een keukenpapiertje of een zachte borstel af te vegen. Snijd de champignons in plakjes van ongeveer 3-5 mm dik.
    • 2
      Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en fruit deze ongeveer 30 seconden tot de knoflook geurig wordt
    • 3
      Voeg de gesneden champignons toe aan de pan. Bak de champignons zonder ze te veel te roeren, zodat ze een mooie, goudbruine kleur krijgen. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten
    • 4
      Als de champignons goudbruin zijn, voeg je de fijngehakte peterselie toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Als je ervoor kiest om wijn te gebruiken, voeg deze dan nu toe en laat het een paar minuten sudderen tot de alcohol verdampt is.
    • 5
      Proef en pas de kruiding eventueel aan. Serveer de champignons warm als bijgerecht bij vlees, vis of als topping op geroosterd brood
    • 6
      Funghi Trifolati is uitstekend als bijgerecht bij steak, gegrilde vis of als luxe topping op een knapperige bruschetta.
    • 7
      Voor een vegetarische maaltijd kan je dit gerecht ook serveren met een romige polenta of verse pasta.

Funghi Trifolati is een klassieker uit de Italiaanse keuken die de rijke en aardse smaken van kastanjechampignons combineert met de frisheid van knoflook en peterselie. Dit bijgerecht, dat in heel Italië geliefd is, wordt vaak geserveerd naast hoofdgerechten van vlees of vis, maar het kan ook dienen als een smaakvolle topping op bruschetta of gemengd door pasta. De bereiding is eenvoudig en snel, waardoor het een ideale keuze is voor een doordeweekse maaltijd. Het subtiele gebruik van olijfolie en de optie voor een scheutje witte wijn verheffen de natuurlijke smaken van de champignons, terwijl de knoflook en peterselie een heerlijke geur en smaak toevoegen die niet te weerstaan zijn. Geniet van dit gerecht!

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten