Personen
-
+
Ingrediënten
- rijpe tomaten, grof gehakt1 kg
- komkommer, geschild en grof gehakt1 stuks
- groene paprika, grof gehakt1 stuks
- kleine rode ui, grof gehakt1 stuks
- knoflook, gepeld2 teentje
- extra vergine olijfolie50 ml
- rode wijnazijn2 eetlepel
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- koud water500 ml
- enkele druppels tabasco of een andere hete saus (optioneel)
- basilicum, blokjes komkommer, paprika, en/of croutons (voor de garnering)
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Doe de gehakte tomaten, komkommer, groene paprika, rode ui en knoflook in een grote kom of blender.
- 2Voeg de olijfolie, rode wijnazijn, zout, peper en optioneel de tabasco toe. Meng alles tot een gladde massa met een staafmixer of in de blender. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten.
- 3Voeg koud water toe om de gazpacho iets te verdunnen. Proef en pas de kruiding aan indien nodig. Het moet een rijke, maar frisse smaak hebben.
- 4Zet de gazpacho minimaal 2 uur in de koelkast om goed koud te worden en de smaken te laten mengen.
- 5Serveer de gazpacho koud, gegarneerd met blokjes komkommer, paprika, en/of croutons voor wat extra textuur.
Gazpacho is een koude soep die zijn oorsprong vindt in het zonnige Zuid-Spanje, met name in Andalusië. Deze verfrissende soep is een mengsel van rauwe groenten, meestal tomaat, komkommer, paprika, ui en knoflook. Het gerecht is een perfecte representatie van de Mediterraanse keuken: eenvoudig, gezond en vol van smaak. Hier is een eenvoudig recept voor gazpacho met komkommer voor 4 personen wat je heel goed als voorafje of tussengerecht kan maken voor o.a. je kerstdiner.
