Vis
15 min
15 min

Gebakken kabeljauw met frietjes

Dit eenvoudige maar smaakvolle recept biedt een perfecte balans tussen de malse kabeljauw en de krokante frietjes, met een optie voor wat frisheid als je de salade toevoegt. De citrus en kruiden geven de vis een extra smaak die iedereen zal aanspreken.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Dit eenvoudige maar smaakvolle recept biedt een perfecte balans tussen de malse kabeljauw en de krokante frietjes, met een optie voor wat frisheid als je de salade toevoegt. De citrus en kruiden geven de vis een extra smaak die zowel je kinderen als volwassenen zal aanspreken. Als aan je kabeljauw filet nog de huid zit, snij je die voorzichtig dwars in zodat je filet tijdens het bakken niet krom trekt. Je begint dan ook met bakken op de huid.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kabeljouwfilet
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Paprikapoeder
      theelepel
    • Knoflookpoeder
      theelepel
    • Rode Chilivlokken
    • Sap van ene halve citroen
    • Verse peterselie
    • Gemengde groene bladsla

    Aan de slag

    • 1
      Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en rode chilivlokken.
    • 2
      Druppel wat citroensap over de filets.
    • 3
      Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
    • 4
      Leg de gekruide kabeljauwfilets in de pan en bak ze ongeveer 4-5 minuten aan één kant tot ze goudbruin zijn.
    • 5
      Draai ze voorzichtig om en bak de andere kant nog eens 3-4 minuten, of tot de vis volledig gaar is.
    • 6
      Bak de frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking of gebruik je favoriete zelfgemaakte frietjesrecept die je hier ook op de website kan vinden.
    • 7
      Meng de sla, tomaten en komkommer in een kom.
    • 8
      Besprenkel met de vinaigrette net voor het serveren.
    • 9
      Plaats de gebakken kabeljauwfilets op de borden en strooi er fijngehakte peterselie over.
    • 10
      Serveer met een portie frietjes en een partje citroen.
    • 11
      Als je hebt gekozen voor de salade, voeg deze dan toe aan het bord voor een frisse toets.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2025 © Eerlijk Eten