Gebakken kabeljauw met frietjes
Dit eenvoudige maar smaakvolle recept biedt een perfecte balans tussen de malse kabeljauw en de krokante frietjes, met een optie voor wat frisheid als je de salade toevoegt. De citrus en kruiden geven de vis een extra smaak die iedereen zal aanspreken.
Scroll direct naar recept
Dit eenvoudige maar smaakvolle recept biedt een perfecte balans tussen de malse kabeljauw en de krokante frietjes, met een optie voor wat frisheid als je de salade toevoegt. De citrus en kruiden geven de vis een extra smaak die zowel je kinderen als volwassenen zal aanspreken. Als aan je kabeljauw filet nog de huid zit, snij je die voorzichtig dwars in zodat je filet tijdens het bakken niet krom trekt. Je begint dan ook met bakken op de huid.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- Kabeljouwfilet4 stuks
- Olijfolie2 eetlepel
- Paprikapoeder1 theelepel
- Knoflookpoeder1 theelepel
- Rode Chilivlokken
- Sap van ene halve citroen
- Verse peterselie
- Gemengde groene bladsla
Aan de slag
- 1Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder en rode chilivlokken.
- 2Druppel wat citroensap over de filets.
- 3Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- 4Leg de gekruide kabeljauwfilets in de pan en bak ze ongeveer 4-5 minuten aan één kant tot ze goudbruin zijn.
- 5Draai ze voorzichtig om en bak de andere kant nog eens 3-4 minuten, of tot de vis volledig gaar is.
- 6Bak de frietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking of gebruik je favoriete zelfgemaakte frietjesrecept die je hier ook op de website kan vinden.
- 7Meng de sla, tomaten en komkommer in een kom.
- 8Besprenkel met de vinaigrette net voor het serveren.
- 9Plaats de gebakken kabeljauwfilets op de borden en strooi er fijngehakte peterselie over.
- 10Serveer met een portie frietjes en een partje citroen.
- 11Als je hebt gekozen voor de salade, voeg deze dan toe aan het bord voor een frisse toets.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten