Personen
-
+
Ingrediënten
- Kipfilet2 stuks
- Chinese kool0.5 stuks
- Andijvie1 krop
- Edamame200 g
- Paksoi1 stuks
- Radijs5 stuks
- Gemengde sla1 handje
- Sesamolie2 eetlepel
- Sojasaus2 eetlepel
- Rijstazijn1 eetlepel
- Honing1 theelepel
- Knofloo1 teentje
- Zout en peper, naar smaak
- Sesamzaadjes, voor de garnering
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Kruid de kipfilet aan beide kanten met zout en peper.
- 2Verhit de plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- 3Bak de kipfilet aan beide kanten goudbruin en gaar, ongeveer 6-7 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Laat ze vervolgens even rusten.
- 4Meng in een kleine kom de sesamolie, sojasaus, rijstazijn, honing en fijngehakte knoflook. Roer goed door en zet opzij.
- 5In een grote kom, combineer de andijvie, Chinese kool, edamame, paksoi, radijsjes en gemengde sla.
- 6Giet de dressing over de groenten en meng alles goed zodat de groenten goed bedekt zijn met de dressing.
- 7De kip kan je in zijn geheel gebruiken of snijd de kip in dunne plakjes en leg ze bovenop de salade.
- 8Bestrooi het geheel met geroosterde sesamzaadjes voor wat extra crunch en smaak.
Deze salade is een frisse combinatie van verschillende knapperige groenten met een rijke Aziatische touch, perfect gecombineerd met de sappige kippenborst. Je kan natuurlijk ook in deze salade altijd groente's toevoegen of weglaten.
