Salade
10 min
10 min

Gebakken Kippenborst met Oosterse Edamame Salade

Deze salade is een frisse combinatie van verschillende knapperige groenten met een rijke Aziatische touch,

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kipfilet
      stuks
    • Chinese kool
      0.5 stuks
    • Andijvie
      krop
    • Edamame
      200 g
    • Paksoi
      stuks
    • Radijs
      stuks
    • Gemengde sla
      handje
    • Sesamolie
      eetlepel
    • Sojasaus
      eetlepel
    • Rijstazijn
      eetlepel
    • Honing
      theelepel
    • Knofloo
      teentje
    • Zout en peper, naar smaak
    • Sesamzaadjes, voor de garnering

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kruid de kipfilet aan beide kanten met zout en peper.
    • 2
      Verhit de plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • 3
      Bak de kipfilet aan beide kanten goudbruin en gaar, ongeveer 6-7 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Laat ze vervolgens even rusten.
    • 4
      Meng in een kleine kom de sesamolie, sojasaus, rijstazijn, honing en fijngehakte knoflook. Roer goed door en zet opzij.
    • 5
      In een grote kom, combineer de andijvie, Chinese kool, edamame, paksoi, radijsjes en gemengde sla.
    • 6
      Giet de dressing over de groenten en meng alles goed zodat de groenten goed bedekt zijn met de dressing.
    • 7
      De kip kan je in zijn geheel gebruiken of snijd de kip in dunne plakjes en leg ze bovenop de salade.
    • 8
      Bestrooi het geheel met geroosterde sesamzaadjes voor wat extra crunch en smaak.

Deze salade is een frisse combinatie van verschillende knapperige groenten met een rijke Aziatische touch, perfect gecombineerd met de sappige kippenborst. Je kan natuurlijk ook in deze salade altijd groente's toevoegen of weglaten.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten