Personen
-
+
Ingrediënten
- kiphaasjes6 stuks
- flesje bier (bij voorkeur een lichte pilsner)1 stuks
- broodkruimels (paneermeel of panco)1.5 kopje
- eieren1 stuks
- paprikapoeder1 theelepel
- knoflookpoeder1 theelepel
- zout en peper naar smaak
- plantaardige olie voor het frituren
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Leg de kiphaasjes in een kom en giet genoeg bier eroverheen om ze volledig te bedekken. Laat de kip minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
- 2In een andere kom, meng de broodkruimels met paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper.
- 3Klop in een aparte kom de eieren los.
- 4Haal elk kiphaasje eerst door het geklopte ei en vervolgens door het paneermengsel. Zorg ervoor dat de kip goed bedekt is.
- 5Verhit plantaardige olie in een frituurpan of een diepe koekenpan tot 180°C.
- 6Frituur de gepaneerde kiphaasjes in de hete olie tot ze goudbruin en gaar zijn, ongeveer 4-6 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. Doe nooit teveel tegelijk in je pan omdat dan de olie te snel afkoelt.
- 7Laat de kip uitlekken in een vergiet met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
- 8Serveer de gefrituurde Kiphaasjes direct, eventueel met een dipsaus naar keuze.
Kiphaasjes zijn bijzonder geschikt voor dit gerecht vanwege hun malse textuur en snelle gaartijd. Het bier in de paneermix draagt bij aan de malsheid, terwijl het broodkruim zorgt voor een knapperige buitenlaag. De combinatie van mals en knapperig maakt dit gerecht onweerstaanbaar bij een lekker glas bier.
