Personen
-
+
Gebakken Aardappel Wedges
Ingrediënten
- Middelgrote aardappelen4 stuks
- Olijfolie2 eetlepel
- Zout naar smaak
- Versgemalen zwarte peper
- Paprikapoeder
- Verse kruiden (rozemarijn of tijm), fijngehakt
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200°C.
- 2Snijd de aardappelen in wedges en plaats ze in een grote kom.
- 3Voeg de olijfolie, zout, peper, paprikapoeder en fijngehakte kruiden toe. Meng goed zodat alle wedges gelijkmatig bedekt zijn.
- 4Leg de aardappel wedges op een bakplaat bekleed met bakpapier en zorg ervoor dat ze niet over elkaar liggen voor een gelijkmatige garing.
- 5Bak de wedges 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en krokant zijn. Halverwege kun je ze omdraaien.
Cranberry Saus
Ingrediënten
- Cranberry's200 g
- Suiker100 g
- Sinaasappelsap120 ml
- Snufje zout
- Snufje Kaneel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Doe de cranberry's, suiker, sinaasappelsap, zout en kaneel in een sauspan.
- 2Breng aan de kook en laat het geheel vervolgens op een lager vuur sudderen voor ongeveer 10-15 minuten, tot de cranberry's openbarsten en de saus dikker wordt.
- 3Haal van het vuur en laat afkoelen. De saus zal nog verder indikken als het afkoelt.
Gegrilde Eendenborst
Ingrediënten
- Eendenborsten2 stuks
- Zout en versgemalen zwarte peper
- Verse kruiden (rozemarijn of tijm) voor garnering
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Maak de grill heet en bereid de eendenborsten voor door op de vetzijde een ruitpatroon in te snijden zonder het vlees te raken.
- 2Bestrooi de eendenborsten met zout en peper en wrijf even goed in je ruitpatroon.
- 3Plaats de eendenborsten met de vetkant naar beneden op de grill en laat ze ongeveer 5-6 minuten grillen tot het vet krokant is.
- 4Draai ze om en grill de andere kant voor 4-5 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur te controleren. (Medium-rare: 57°C / Medium: 62°C)
- 5Laat de eendenborsten na het grillen 5 minuten rusten alvorens ze aan te snijden.
- 6Leg de gebakken aardappel wedges op een bord.
- 7Snijd de eendenborst in plakjes en schik deze naast de aardappelen.
- 8Schep wat cranberry saus over of naast de eendenborst.
- 9Garneer eventueel met extra verse kruiden.
Gegrilde eendenborst, aardappel wedges met een zoet-zure cranberry saus is een heerlijk diner voor twee. Het is even werk maar dan heb je ook een heerlijke maaltijd. Het lastige van de eendenborst is dat hij vrij snel te droog gaat worden als je hem klaar maakt, hou dus goed de kerntemperatuur van de eend in de gaten.
