Kabeljauw
15 min
25 min

Gegrilde kabeljauw met aardappelpuree

Kabeljauw is een heerlijk veelzijdige witvis die perfect past in een lichte en gezonde maaltijd. Met zijn zachte en milde smaak is kabeljauw makkelijk te combineren met allerlei smaken en kruiden.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kabeljauwfilet
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Knoflook
      teentje
    • Sap van Citroen
      0.5 stuks
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse peterselie
    • Aardappelen
      400 g
    • Boter
      eetlepel
    • Melk
      100 ml
    • Gemengde sla
    • Cherrytomaat
      stuks
    • Balsamicoazijn
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Meng in een kleine kom de olijfolie, gehakte knoflook, citroensap, zout en peper.
    • 2
      Bestrijk de kabeljauwfilets met dit mengsel en laat ze 10-15 minuten marineren.
    • 3
      Kook de aardappelen in een pan met lichtgezouten water gedurende 15-20 minuten, of totdat ze zacht zijn.
    • 4
      Giet de aardappelen af en voeg de boter en melk toe. Stamp de aardappelen tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
    • 5
      Verhit een grillpan op middelhoog vuur of gebruik een gewone koekenpan. Bestrijk de pan met een beetje olijfolie.
    • 6
      Leg de kabeljauwfilets in de pan en grill ze 3-4 minuten aan elke kant, of totdat ze goudbruin en gaar zijn.
    • 7
      Meng in een kom de sla, gehalveerde cherrytomaten, olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper.
    • 8
      Verdeel de aardappelpuree over twee borden. Leg daarop de gegrilde kabeljauwfilet en garneer met fijngehakte peterselie.
    • 9
      Serveer met de frisse salade en een schijfje citroen aan de zijkant.

Kabeljauw is een heerlijk veelzijdige witvis die perfect past in een lichte en gezonde maaltijd. Met zijn zachte en milde smaak is kabeljauw makkelijk te combineren met allerlei smaken en kruiden. In dit recept gaan we de kabeljauwfilet grillen, wat zorgt voor een licht knapperig korstje en sappig vlees van binnen. Samen met een romige aardappelpuree en een frisse salade creëer je in een handomdraai een smakelijke maaltijd.  Dit gerecht is eenvoudig te maken en staat binnen 30 minuten op tafel – ideaal voor twee personen.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten