Personen
-
+
Ingrediënten
- lamskoteletten4 stuks
- grote wortels4 stuks
- knoflook1 stuks
- kleine aardappeltjes8 stuks
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- optioneel: verse rozemarijn en tijm
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Begin met het voorverwarmen van de BBQ. Als je houtskool gebruikt, zorg dan dat de kolen witheet zijn voordat je begint met grillen. Maak de wortels en aardappeltjes schoon en snij de bol knoflook doormidden.
- 2Wrijf de lamskoteletten in met olijfolie, zout, peper en indien gewenst, wat verse rozemarijn en tijm. Laat dit even intrekken terwijl je de groenten voorbereidt.
- 3Meng de wortels en aardappeltjes in een kom met olijfolie, zout en peper. Plaats de halve bol knoflook op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie.
- 4Leg de wortels en aardappeltjes op het indirecte gedeelte van de grill. Wikkel de halve bol knoflook in de aluminiumfolie en leg deze ook op het indirecte gedeelte. Dit zal ongeveer 40-45 minuten duren. Na ongeveer 35 minuten grilltijd kun je de lamskoteletten op het directe gedeelte van de grill leggen. Grill de koteletten ongeveer 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid en zorg ervoor dat ze niet doorslaan maar lekker mals blijven. Gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur te controleren. Voor medium-rare zoek je een kerntemperatuur van 53-56 graden Celsius.
- 5Laat de lamskoteletten ongeveer 5 minuten rusten voordat je ze serveert. Check of de wortels en aardappeltjes gaar zijn en haal de gegrilde knoflook uit de folie. Serveer alles samen op een bord.