Vlees
15 min
50 min

Gegrilde lamskoteletten

Lamskoteletten komen uitstekend tot hun recht als je ze heerlijk grilt op de bbq.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • lamskoteletten
      stuks
    • grote wortels
      stuks
    • knoflook
      stuks
    • kleine aardappeltjes
      stuks
    • Olijfolie
    • Zout en peper naar smaak
    • optioneel: verse rozemarijn en tijm

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Begin met het voorverwarmen van de BBQ. Als je houtskool gebruikt, zorg dan dat de kolen witheet zijn voordat je begint met grillen. Maak de wortels en aardappeltjes schoon en snij de bol knoflook doormidden.
    • 2
      Wrijf de lamskoteletten in met olijfolie, zout, peper en indien gewenst, wat verse rozemarijn en tijm. Laat dit even intrekken terwijl je de groenten voorbereidt.
    • 3
      Meng de wortels en aardappeltjes in een kom met olijfolie, zout en peper. Plaats de halve bol knoflook op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie.
    • 4
      Leg de wortels en aardappeltjes op het indirecte gedeelte van de grill. Wikkel de halve bol knoflook in de aluminiumfolie en leg deze ook op het indirecte gedeelte. Dit zal ongeveer 40-45 minuten duren. Na ongeveer 35 minuten grilltijd kun je de lamskoteletten op het directe gedeelte van de grill leggen. Grill de koteletten ongeveer 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid en zorg ervoor dat ze niet doorslaan maar lekker mals blijven. Gebruik een vleesthermometer om de kerntemperatuur te controleren. Voor medium-rare zoek je een kerntemperatuur van 53-56 graden Celsius.
    • 5
      Laat de lamskoteletten ongeveer 5 minuten rusten voordat je ze serveert. Check of de wortels en aardappeltjes gaar zijn en haal de gegrilde knoflook uit de folie. Serveer alles samen op een bord.
2025 © Eerlijk Eten