Grill
10 min
45 min

Gegrilde Witte Kool Steak met Harissa en Tijm

De Harissa in dit gerecht maakt de witte kool spannend en lekker smakelijk en heerlijk op een bbq voor de verwende vegetariër. Serveer met je favoriete knoflooksaus!
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Witte kool, ook bekend als spitskool, is een type kool met een lichtgroene tot witte kleur en strak ingepakte bladeren die een ronde of ovale vorm vormen. Het is een populaire groente in veel keukens over de hele wereld en wordt gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten, zowel rauw als gekookt. Ook voor vegetariërs onder ons een een makkelijke basis om mee te koken.

Harissa is een pittige en aromatische chilipasta die oorspronkelijk uit Noord-Afrika komt, vooral uit Tunesië, maar ook populair is in andere landen zoals Marokko, Algerije en Libië.

De basisingrediënten van harissa zijn: Rode pepers (vers of gedroogd), Knoflookteentjes, Olijfolie, Zout en vaak worden ook specerijen zoals komijn, koriander, karwij en soms ook tomaten toegevoegd. De ingrediënten worden vervolgens samen fijngemalen tot een pasta.

De Harissa in dit gerecht maakt de witte kool spannend en lekker smakelijk en heerlijk op een bbq voor de verwende vegetariër. Serveer met je favoriete knoflooksaus!

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Witte kool
      stuks
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Harissa
      eetlepel
    • Verse tijmblaadjes
      eetlepel
    • Peper naar smaak
    • Zout naar smaak
    • Knoflook fijngehakt
      teentje
    • Optioneel: citroensap voor frisse touch

    Aan de slag

    • 1
      Verwijder de buitenste bladeren van de witte kool.
    • 2
      Snijd de kool in steaks van ongeveer 2 cm dik. Zorg ervoor dat je tijdens het snijden een deel van de kern in elke steak hebt, zodat ze niet uit elkaar vallen.
    • 3
      In een kom, meng de olijfolie, harissa, tijm, knoflook, zout en peper.
    • 4
      Pas de hoeveelheid harissa aan op basis van je gewenste pittigheid.
    • 5
      Bestrijk elke koolsteak gelijkmatig met de harissamarinade aan beide kanten.
    • 6
      Laat de kool 30 minuten marineren.
    • 7
      Verwarm je grill of grillpan voor op middelhoog vuur.
    • 8
      Leg de koolsteaks op de grill.
    • 9
      Grill elke kant 5-7 minuten, of totdat ze mooie grillstrepen hebben en zacht zijn geworden.
    • 10
      Verplaats de gegrilde koolsteaks naar een serveerschaal. Besprenkel eventueel met citroensap voor een frisse touch.
  • Probeer ook

    Mini-Workshop: Hoe maak je een heerlijke Zomersalade met een basis dressing

    Een frisse zomersalade is perfect als lichte maaltijd of als bijgerecht bij barbecues en picknicks. In deze mini-workshop leer je de basis van het samenstellen van een salade, welke groenten goed bij elkaar passen en hoe je een simpele dressing maakt.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten