Aardappelen
10 min
35 min

Geroosterde aardappeltjes met za'atar in de oven of airfryer

Geroosterde aardappeltjes met Za'atar kruidenmix, bereid in de oven of de airfryer.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • In de oven

    Ingrediënten

    • aardappeltjes, roseval of ander, goed gewassen (of in halve of kwarten als ze groot zijn)
      400 g
    • olijfolie
      eetlepel
    • Za'atar kruidenmix
      theelepel
    • bleekselderij, fijngesneden
      stengel
    • knoflook, fijngehakt
      teentje
    • zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • verse kruiden zoals peterselie, voor garnering

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    • 2
      Doe de aardappelen in een grote mengkom. Voeg de olijfolie, Za'atar kruidenmix, fijngehakte knoflook, zeezout en zwarte peper toe. Meng goed zodat alle aardappelen bedekt zijn met de kruiden en olie.
    • 3
      Voeg de fijngesneden selderij toe aan de aardappelen en meng nogmaals.
    • 4
      Verspreid de aardappelen en selderij op een bakplaat bekleed met bakpapier.
    • 5
      Rooster ze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • In de airfryer

    Aan de slag

    • 1
      Stel de airfryer in op 180 graden Celsius en laat deze voorverwarmen.
    • 2
      Meng de aardappelen in een mengkom met de olijfolie, Za'atar, fijngehakte knoflook, zeezout en peper. Voeg de selderij toe en meng goed.
    • 3
      Doe de aardappelen en selderij in het mandje van de airfryer.
    • 4
      Bak voor 15-20 minuten op 180 graden Celsius, schud het mandje halverwege de kooktijd om.

Geroosterde aardappeltjes met Za'atar kruidenmix, bereid in de oven of de airfryer.

Houd de aardappelen tijdens het koken in de gaten, aangezien de exacte tijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de aardappelen en het type apparaat dat je gebruikt.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten