Personen
-
+
In de oven
Ingrediënten
- aardappeltjes, roseval of ander, goed gewassen (of in halve of kwarten als ze groot zijn)400 g
- olijfolie2 eetlepel
- Za'atar kruidenmix2 theelepel
- bleekselderij, fijngesneden1 stengel
- knoflook, fijngehakt2 teentje
- zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- verse kruiden zoals peterselie, voor garnering
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- 2Doe de aardappelen in een grote mengkom. Voeg de olijfolie, Za'atar kruidenmix, fijngehakte knoflook, zeezout en zwarte peper toe. Meng goed zodat alle aardappelen bedekt zijn met de kruiden en olie.
- 3Voeg de fijngesneden selderij toe aan de aardappelen en meng nogmaals.
- 4Verspreid de aardappelen en selderij op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- 5Rooster ze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30-35 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
In de airfryer
Aan de slag
- 1Stel de airfryer in op 180 graden Celsius en laat deze voorverwarmen.
- 2Meng de aardappelen in een mengkom met de olijfolie, Za'atar, fijngehakte knoflook, zeezout en peper. Voeg de selderij toe en meng goed.
- 3Doe de aardappelen en selderij in het mandje van de airfryer.
- 4Bak voor 15-20 minuten op 180 graden Celsius, schud het mandje halverwege de kooktijd om.
Geroosterde aardappeltjes met Za'atar kruidenmix, bereid in de oven of de airfryer.
Houd de aardappelen tijdens het koken in de gaten, aangezien de exacte tijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de aardappelen en het type apparaat dat je gebruikt.
