Groente
10 min
60 min
Geroosterde bloemkool met botersaus
![](https://admin.eerlijketen.nl/storage/recipes/LTG3rKzvNec95HkQztkqQ1WqGHqzox23ic3UXfLH.jpg)
Bloemkool associeerden we vroeger met saaiheid - maar die tijden zijn voorbij. De oerhollandse groente werd herontdekt in de jaren '10 van de 20ste eeuw en staat nu voor luxe, originaliteit en smakelijkheid. Met low carbs als bonus!
Personen
-
+
Ingrediënten
- Roomboter300 g
- Tijm5 g
- Olijfolie, peper, zout1 snufje
- Bloemkool1 stuks
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Smelt de boter zachtjes in een pannetje. Laat niet bruin worden. Voeg tijm, zout en peper en olijfolie toe voor de smaak.
- 2Kook de bloemkool in zijn geheel ongeveer 10 minuten in een ruime pan water.
- 3Doe de bloemkool in een ovenschaal en overgiet met het gesmolten botermengsel.
- 4Doe de ovenschaal in een op 200 graden voorverwarmde oven en overgiet regelmatig met het botervocht dat uit de bloemkool in de ovenschaal loopt.
- 5Laat gedurende ruim een uur goudbruin garen. En klaar!