Personen
-
+
Ingrediënten
- schorseneren500 g
- olijfolie2 eetlepel
- verse tijm, fijngehakt1 theelepel
- schil en sap van 1 limoen
- zout en zwarte peper naar smaak
- honing2 eetlepel
- dijonmosterd1 eetlepel
- knoflook, fijngehakt1 teentje
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de schorseneren en snijd ze in stukken van ongeveer 5 cm.
- 2In een kom, meng de olijfolie, tijm, limoenschil, limoensap, zout en peper. Voeg de schorseneren toe en meng goed.
- 3Verspreid de schorseneren op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ze in de oven voor ongeveer 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en zacht zijn.
- 4Meng ondertussen honing, Dijonmosterd en knoflook in een kleine kom.
- 5Haal de schorseneren uit de oven en besprenkel ze met de saus. Serveer warm.
Ingrediënten
- schorseneren500 g
- olijfolie2 eetlepel
- verse tijm, fijngehakt1 theelepel
- schil en sap van 1 limoen
- zout en zwarte peper naar smaak
- honing2 eetlepel
- dijonmosterd1 eetlepel
- knoflook, fijngehakt1 teentje
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Schil de schorseneren en snijd ze in stukken van ongeveer 5 cm.
- 2In een kom, meng de olijfolie, tijm, limoenschil, limoensap, zout en peper. Voeg de schorseneren toe en meng goed.
- 3Plaats de schorseneren in de airfryer mand. Rooster ze op 180°C voor ongeveer 15-20 minuten, of tot ze goudbruin en zacht zijn. Schud ze halverwege de kooktijd.
- 4Meng ondertussen honing, Dijonmosterd en knoflook in een kleine kom.
- 5Haal de schorseneren uit de airfryer en besprenkel ze met de saus. Serveer warm.
Schorseneer is een langwerpige, donkere wortel die als groente gegeten wordt. Ze wordt ook wel keukenmeidenverdriet, huisvrouwenleed, winterasperge, armeluisasperge, of winterstaaf genoemd. Het schoonmaken van schorseneren is een behoorlijk karwei. Tijdens het schillen komen zogenaamde melksappen vrij die erg kleverig zijn, waardoor het schillen als lastig wordt ervaren met vaak verkleurde handen tot gevolg. Aan te raden is dan ook de schorseneren met keukenhandschoenen aan of onder water te schillen. Je kan dit gerecht in de oven of in je Airfryer maken.
Probeer de schorseneren gelijkmatig te snijden voor een uniforme garing.
Je kunt variëren met kruiden, zoals rozemarijn of peterselie, voor een andere smaak.
