Personen
-
+
Ingrediënten
- Knoflook2 stuks
- Olijfolie2 ml
- Zomerbieten met loof4 stuks
- Zout en peper1 g
- Citroensap1 eetlepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven, of je airfryer, voor op 200 graden Celsius.
- 2Snijd de bieten van het loof, maar bewaar het loof. Schrob de bieten schoon en snijd ze in kwarten (of in helften als ze kleiner zijn). Leg de bieten in een ovenschaal.
- 3Besprenkel de bieten met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de bieten in de oven tot ze zacht zijn, ongeveer 45-60 minuten.
- 4Terwijl de bieten roosteren, was het loof grondig en hak het grof.
- 5Verhit de resterende olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak tot het geurig is, ongeveer 1 minuut. Voeg het bietloof toe en kook tot het loof verwelkt is, ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- 6Wanneer de bieten klaar zijn, haal ze uit de oven en besprenkel ze met het citroensap. Voeg desgewenst de gehakte verse kruiden toe. Serveer de geroosterde bieten met het gebakken bietloof.
Dit gerecht is een geweldige manier om het hele product te gebruiken en verspilling te verminderen. Bieten zijn ook heel gezond en zitten vol met belangrijke voedingsstoffen zoals vezels, vitamine C en foliumzuur.
