Salade
15 min
15 min

Geroosterde zomerbieten met loof

Op het platteland noemen we het nog boskroot maar in de stad hebben we het over zomerbieten. Hierbij een recept om boskroot (zomerbieten) met loof te bereiden!

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Knoflook
      stuks
    • Olijfolie
      ml
    • Zomerbieten met loof
      stuks
    • Zout en peper
      g
    • Citroensap
      eetlepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven, of je airfryer, voor op 200 graden Celsius.
    • 2
      Snijd de bieten van het loof, maar bewaar het loof. Schrob de bieten schoon en snijd ze in kwarten (of in helften als ze kleiner zijn). Leg de bieten in een ovenschaal.
    • 3
      Besprenkel de bieten met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de bieten in de oven tot ze zacht zijn, ongeveer 45-60 minuten.
    • 4
      Terwijl de bieten roosteren, was het loof grondig en hak het grof.
    • 5
      Verhit de resterende olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak tot het geurig is, ongeveer 1 minuut. Voeg het bietloof toe en kook tot het loof verwelkt is, ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
    • 6
      Wanneer de bieten klaar zijn, haal ze uit de oven en besprenkel ze met het citroensap. Voeg desgewenst de gehakte verse kruiden toe. Serveer de geroosterde bieten met het gebakken bietloof.

Dit gerecht is een geweldige manier om het hele product te gebruiken en verspilling te verminderen. Bieten zijn ook heel gezond en zitten vol met belangrijke voedingsstoffen zoals vezels, vitamine C en foliumzuur.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten