Courgette
10 min
40 min

Gevulde courgette met rundergehakt en kaas

Deze gevulde courgettes zijn een heerlijk gerecht, perfect voor een gezellige maaltijd voor twee. Ze zijn gevuld met een smaakvol gehaktmengsel en afgewerkt met gesmolten kaas. Deze kunnen worden geserveerd met een frisse groene salade of rijst.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Courgette
      stuks
    • Rundergehakt
      200 g
    • Kleine ui
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Tomaat
      stuks
    • Champignons
      50 g
    • Tomatenpuree
      eetlepel
    • Gedroogde Oregano
      theelepel
    • Gedroogde Basilicum
      theelepel
    • Zout en Peper naar smaak
    • Geraspte kaas
      50 g
    • Olijfolie
      eetlepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    • 2
      Snijd de courgettes in stukken van ongeveer 5 cm hoog.
    • 3
      Hol de courgettestukken uit met een lepel, zodat er een holte ontstaat om te vullen en aan de andere kant laat je een soort van bodem zitten.
    • 4
      Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • 5
      Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn, ongeveer 3 minuten.
    • 6
      Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin en gaar is.
    • 7
      Voeg de tomatenblokjes, champignons, tomatenpuree, oregano, basilicum, zout en peper toe. Bak het mengsel nog ongeveer 5 minuten tot alles goed gemengd en gaar is.
    • 8
      Haal de pan van het vuur en laat het gehaktmengsel iets afkoelen.
    • 9
      Plaats de uitgeholde courgettestukken op een bakplaat bekleed met bakpapier.
    • 10
      Vul elke courgette royaal met het gehaktmengsel
    • 11
      Bestrooi de gevulde courgettes met geraspte kaas.
    • 12
      Besprenkel de courgettes met de resterende eetlepel olijfolie.
    • 13
      Bak de gevulde courgettes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de courgettes zacht zijn en de kaas goudbruin en bubbelend is.
    • 14
      Haal de courgettes uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen voordat je ze serveert.

Deze gevulde courgettes zijn een heerlijk en voedzaam gerecht, perfect voor een gezellige maaltijd voor twee. Ze zijn gevuld met een smaakvol gehaktmengsel en afgewerkt met gesmolten kaas. Deze zijn heerlijk als hoofdgerecht en kunnen worden geserveerd met een frisse groene salade of rijst. Hier is hoe je ze maakt:

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten