Ingrediënten
- Grote paprika's schoongemaakt en dakje eraf
- Rundergehakt300 g
- Bulgur1 kopje
- Runderbouillon of water2 kopje
- Fijngesneden ui
- Knoflookteentjes fijngesneden
- Komijn1 theelepel
- Paprikapoeder1 theelepel
- Olijfolie
- Zout en peper
- Fetablokjes verkruimeld100 g
- Verse peterselie fijngehakt
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden Celsius.
- 2Snijd de bovenkant van de paprika's af en verwijder de zaadlijsten en membranen.
- 3Breng het water of de bouillon aan de kook in een pan. Voeg de bulgur toe, dek de pan af en zet het vuur laag. Laat het sudderen tot de bulgur al het water heeft geabsorbeerd, ongeveer 10-15 minuten. Dan haal je het van het vuur en laat het afkoelen.
- 4Terwijl de bulgur kookt, verhit je wat olijfolie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn. Dan voeg je het gehakt toe, en bak het tot het bruin geduld en gaar is. Voeg dan de komijn, paprika, zout en peper toe en meng het goed.
- 5Voeg vervolgens de gekookte bulgur toe aan de pan met het gehakt en meng het goed. Als je feta gebruikt, roer je die er nu door.
- 6Vul de paprika's met het gehakt en bulgur mengsel en plaats ze in een ovenschaal. Ik dek de schaal af met aluminiumfolie.
- 7Bak de paprika's in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-40 minuten, of tot de paprika's gaar en zacht zijn.
- 8Haal de paprika's uit de oven, bestrooi ze met de fijngehakte peterselie, en serveer ze warm.
In Europa is gevulde paprika bijzonder populair in de Balkan en Oost-Europa, met varianten van het gerecht dat vaak in landen als Hongarije, Turkije, Griekenland, en Roemenië wordt gevonden. Gevulde paprika's zijn ook populair in de keukens van het Midden-Oosten en Azië, met verschillende regionale variaties en vullingen. Deze variëteiten kunnen uiteenlopen van het gebruik van verschillende soorten vlees (zoals rundvlees, varkensvlees, of lam) tot verschillende granen (zoals rijst of bulgur) en een scala aan specerijen. Je kan de paprika eigenlijk vullen zoals je wil. Voor de echte vlees liefhebbers met gehakt en voor de vegetariërs onder ons kan je verschillende groenten toevoegen die je dan wel eerst even moet blancheren.
Hier een recept voor vier voor 4 personen.
