Ovenschotel
20 min
40 min

Gevulde paprika

Heerlijk ovengerecht waar je alle kanten mee uit kunt. Hier een zomerse variant met gehakt, bulgur, feta en komijn.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Grote paprika's schoongemaakt en dakje eraf
    • Rundergehakt
      300 g
    • Bulgur
      kopje
    • Runderbouillon of water
      kopje
    • Fijngesneden ui
    • Knoflookteentjes fijngesneden
    • Komijn
      theelepel
    • Paprikapoeder
      theelepel
    • Olijfolie
    • Zout en peper
    • Fetablokjes verkruimeld
      100 g
    • Verse peterselie fijngehakt

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden Celsius.
    • 2
      Snijd de bovenkant van de paprika's af en verwijder de zaadlijsten en membranen.
    • 3
      Breng het water of de bouillon aan de kook in een pan. Voeg de bulgur toe, dek de pan af en zet het vuur laag. Laat het sudderen tot de bulgur al het water heeft geabsorbeerd, ongeveer 10-15 minuten. Dan haal je het van het vuur en laat het afkoelen.
    • 4
      Terwijl de bulgur kookt, verhit je wat olijfolie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn. Dan voeg je het gehakt toe, en bak het tot het bruin geduld en gaar is. Voeg dan de komijn, paprika, zout en peper toe en meng het goed.
    • 5
      Voeg vervolgens de gekookte bulgur toe aan de pan met het gehakt en meng het goed. Als je feta gebruikt, roer je die er nu door.
    • 6
      Vul de paprika's met het gehakt en bulgur mengsel en plaats ze in een ovenschaal. Ik dek de schaal af met aluminiumfolie.
    • 7
      Bak de paprika's in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-40 minuten, of tot de paprika's gaar en zacht zijn.
    • 8
      Haal de paprika's uit de oven, bestrooi ze met de fijngehakte peterselie, en serveer ze warm.

In Europa is gevulde paprika bijzonder populair in de Balkan en Oost-Europa, met varianten van het gerecht dat vaak in landen als Hongarije, Turkije, Griekenland, en Roemenië wordt gevonden. Gevulde paprika's zijn ook populair in de keukens van het Midden-Oosten en Azië, met verschillende regionale variaties en vullingen. Deze variëteiten kunnen uiteenlopen van het gebruik van verschillende soorten vlees (zoals rundvlees, varkensvlees, of lam) tot verschillende granen (zoals rijst of bulgur) en een scala aan specerijen. Je kan de paprika eigenlijk vullen zoals je wil. Voor de echte vlees liefhebbers met gehakt en voor de vegetariërs onder ons kan je verschillende groenten toevoegen die je dan wel eerst even moet blancheren.

Hier een recept voor vier voor 4 personen.


Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten