Currygerechten
15 min
20 min

Thaise groene curry met kip, bimi en rijst

Zoals je hem krijgt op de stranden van Ko Samui!

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kippendijfilet
      500 g
    • Kokosmelk
      400 ml
    • Groene currypasta
      eetlepel
    • Zonnebloemolie
      eetlepel
    • Grote rode puntpaprika
      stuks
    • Bimi
      200 g
    • Middelgrote ui
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Vissaus
      eetlepel
    • Bruine suiker of palmsuiker
      eetlepel
    • Limoen
      stuks
    • Rijst
      150 g

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Begin met het koken van de rijst volgens de instructies op de verpakking.
    • 2
      Verwarm ondertussen de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot ze glazig zijn.
    • 3
      Voeg de knoflook en groene currypasta toe aan de pan en roer het goed door de ui. Laat het een minuutje sudderen om de smaken los te maken.
    • 4
      Voeg de blokjes kipfilet toe aan de pan en bak ze tot ze aan alle kanten bruin zijn. Zorg ervoor dat de kip volledig bedekt is met de currypasta.
    • 5
      Voeg de rode paprika en bimi toe aan de pan en bak ze nog een paar minuten mee. Vanzelfsprekend kun je ook kokos, taugé, (Thaise) aubergine en limoenblaadjes (Kaffir of Djeroek Poeroet) toevoegen naar smaak.
    • 6
      Giet de kokosmelk in de pan en roer goed om ervoor te zorgen dat de currypasta volledig oplost in de melk. Voeg de vissaus en bruine suiker toe (in plaats van bruine suiker kun je ook palmsuiker of gewone suiker gebruiken). Laat het geheel sudderen voor ongeveer 20 minuten, of tot de kip gaar is.
    • 7
      Proef de curry en voeg indien nodig meer zout, kokosmelk of suiker toe.
    • 8
      Serveer de curry over de gekookte rijst, garneer met verse koriander en serveer met een partje limoen aan de zijkant.
2025 © Eerlijk Eten