Personen
-
+
Ingrediënten
- Kippendijfilet500 g
- Kokosmelk400 ml
- Groene currypasta2 eetlepel
- Zonnebloemolie2 eetlepel
- Grote rode puntpaprika1 stuks
- Bimi200 g
- Middelgrote ui1 stuks
- Knoflook2 teentje
- Vissaus1 eetlepel
- Bruine suiker of palmsuiker1 eetlepel
- Limoen1 stuks
- Rijst150 g
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Begin met het koken van de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- 2Verwarm ondertussen de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot ze glazig zijn.
- 3Voeg de knoflook en groene currypasta toe aan de pan en roer het goed door de ui. Laat het een minuutje sudderen om de smaken los te maken.
- 4Voeg de blokjes kipfilet toe aan de pan en bak ze tot ze aan alle kanten bruin zijn. Zorg ervoor dat de kip volledig bedekt is met de currypasta.
- 5Voeg de rode paprika en bimi toe aan de pan en bak ze nog een paar minuten mee. Vanzelfsprekend kun je ook kokos, taugé, (Thaise) aubergine en limoenblaadjes (Kaffir of Djeroek Poeroet) toevoegen naar smaak.
- 6Giet de kokosmelk in de pan en roer goed om ervoor te zorgen dat de currypasta volledig oplost in de melk. Voeg de vissaus en bruine suiker toe (in plaats van bruine suiker kun je ook palmsuiker of gewone suiker gebruiken). Laat het geheel sudderen voor ongeveer 20 minuten, of tot de kip gaar is.
- 7Proef de curry en voeg indien nodig meer zout, kokosmelk of suiker toe.
- 8Serveer de curry over de gekookte rijst, garneer met verse koriander en serveer met een partje limoen aan de zijkant.