Personen
-
+
Ingrediënten
- kant-en-klare taartbodem (of zelfgemaakt)1 stuks
- pompoen, in blokjes400 g
- gerookt spek, in stukjes200 g
- kastanjechampignons, in plakjes200 g
- grote eieren4 stuks
- room200 ml
- geraspte kaas (bijv. Gruyère of Cheddar)100 g
- ui, gesnipperd1 stuks
- knoflook, fijngesneden2 teentje
- Zout en peper naar smaak
- olijfolie1 eetlepel
- tijm of rozemarijn (optioneel)1 theelepel
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.
- 2Meng de pompoenblokjes met olijfolie, zout en peper. Verspreid op een bakplaat en rooster gedurende twintig minuten in de oven.
- 3Bak het spek in een pan tot het krokant is. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is. Voeg vervolgens de kastanjechampignons toe en bak tot ze zacht zijn.
- 4Klop de eieren los in een kom, voeg de room toe en meng goed. Voeg zout, peper en eventueel kruiden toe.
- 5Leg de taartbodem in een ingevette quichevorm.
- 6Verspreid de geroosterde pompoen, het spek en de champignons gelijkmatig over de taartbodem. Giet het eimengsel eroverheen en bestrooi met geraspte kaas.
- 7Plaats de quiche in de voorverwarmde oven en bak gedurende 45 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de vulling is gestold.
- 8Laat de quiche enkele minuten afkoelen alvorens te snijden en te serveren.
Deze quiche combineert de aardse smaken van pompoen en kastanjechampignons met het zoute van gerookt spek, perfect voor een herfstige maaltijd of een Halloween-feest.
