Quiche
20 min
45 min

Halloween Quiche met Pompoen, Spek en Kastanjechampignons

Deze quiche combineert de aardse smaken van pompoen en kastanjechampignons met het zoute van gerookt spek, perfect voor een herfstige maaltijd of een Halloween-feest.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • kant-en-klare taartbodem (of zelfgemaakt)
      stuks
    • pompoen, in blokjes
      400 g
    • gerookt spek, in stukjes
      200 g
    • kastanjechampignons, in plakjes
      200 g
    • grote eieren
      stuks
    • room
      200 ml
    • geraspte kaas (bijv. Gruyère of Cheddar)
      100 g
    • ui, gesnipperd
      stuks
    • knoflook, fijngesneden
      teentje
    • Zout en peper naar smaak
    • olijfolie
      eetlepel
    • tijm of rozemarijn (optioneel)
      theelepel

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius.
    • 2
      Meng de pompoenblokjes met olijfolie, zout en peper. Verspreid op een bakplaat en rooster gedurende twintig minuten in de oven.
    • 3
      Bak het spek in een pan tot het krokant is. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is. Voeg vervolgens de kastanjechampignons toe en bak tot ze zacht zijn.
    • 4
      Klop de eieren los in een kom, voeg de room toe en meng goed. Voeg zout, peper en eventueel kruiden toe.
    • 5
      Leg de taartbodem in een ingevette quichevorm.
    • 6
      Verspreid de geroosterde pompoen, het spek en de champignons gelijkmatig over de taartbodem. Giet het eimengsel eroverheen en bestrooi met geraspte kaas.
    • 7
      Plaats de quiche in de voorverwarmde oven en bak gedurende 45 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de vulling is gestold.
    • 8
      Laat de quiche enkele minuten afkoelen alvorens te snijden en te serveren.

Deze quiche combineert de aardse smaken van pompoen en kastanjechampignons met het zoute van gerookt spek, perfect voor een herfstige maaltijd of een Halloween-feest.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten