Hamburger
15 min
10 min

Het geheime recept van de BigMac

Maak zelf de iconische BigMac, de meest legendarische hamburger ooit.
Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Trostomaten
      stuks
    • Ui
      0.5 stuks
    • Balsamico azijn
      10 ml
    • Hamburger
      stuks
    • Burgerbroodje
      stuks
    • Verse friet
      200 g
    • Olijfolie, peper, zout
      snufje
    • Ijsbergsla
      100 g
    • Cheddar kaas plak
      stuks
    • Bigger than Mac saus ( fles)
      50 ml
    • Augurk
      stuks

    Aan de slag

    • 1
      Als je de verse friet in de oven of airfryer bakt begin hier dan mee zodat het lekker krokant kan worden, mocht je de friet in een frituur bakken zorg dan dat je de friet eerst voorbakt op 150 graden voor 3 minuten, laat de friet volledig afkoelen voordat je ze op 180 graden krokant gaat bakken.
    • 2
      Snijd 1 tomaat in plakken en 1 tomaat in blokken, snijd de ui in ringen en snijd de augurk in plakjes.
    • 3
      Maak een simpele dressing door 4 el olijfolie te mengen met 2 el balsamico azijn, peper en zout.
    • 4
      Begin met het open snijden van de burger broodjes en toast de binnenkant in een droge koekenpan, wanneer de broodjes klaar zijn ga je de hamburgers bakken voor 2 minuten per kant, legde laatste minute 2 plakken cheddar op iedere burger.
    • 5
      Begin nu je burger op te bouwen, smeer beide kanten van het broodje in met mayonaise / ketchup / mosterd en leg sla en tomaat op de onderkant, plaats de burger daar weer op en leg naar smaak plakjes augurk en rauwe ui op de burger, leg nu het boven kantje van het broodje erop.
    • 6
      Meng ijsberg sla met de blokjes tomaat en overige augurk, ui en de dressing.
    • 7
      Haal de frietjes uit de frituur, oven of air fryer.
    • 8
      Variatie tip! Maak zelf je Big Mac saus! Meng alle ingrediënten samen. - ½ ui fijn gesneden - 2 augurk fijn gesneden - 3 eetlepels mayonaise - 1 eetlepel ketchup - 1,5 theelepel suiker - ¼ theelepel paprika poeder en zout - 1 theelepel Dijon mosterd - 1 mespuntje Cayenne peper
    • 9
      Eet smakelijk!

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten