Vlees
10 min
20 min

High speed Chinese roerbak met biefstukreepjes

Een Chinese roerbak staat snel op tafel en je kan er eindeloos mee variëren.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Biefstuk, in dunne reepjes gesneden
      250 g
    • Witte kool
      200 g
    • Kastanje champignons
      100 g
    • Rijstnoedels
      150 g
    • Knoflook
      teentje
    • Rode ui
      stuks
    • Rode Paprika
      stuks
    • Wortel
      stuks
    • Sojasaus
      eetlepel
    • Oestersaus
      eetlepel
    • Sesamolie
      theelepel
    • Plantaardige olie
      eetlepel
    • Maizena
      theelepel
    • Zout en Peper, naar smaak

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Bereid de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Spoel ze af onder koud water en zet opzij. Als je jasmijnrijst gebruikt, kook deze dan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • 2
      Verhit een eetlepel olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de biefstukreepjes toe en roerbak ze kort tot ze bruin zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij
    • 3
      Voeg nog een eetlepel olie toe aan de pan. Voeg de gehakte knoflook en rode ui toe en roerbak kort tot ze geurig zijn.
    • 4
      Voeg de witte kool, rode paprika en wortelreepjes toe aan de pan. Roerbak gedurende 2-3 minuten tot de groenten knapperig zijn maar nog steeds helder van kleur. Voeg de gebakken biefstukreepjes terug in de pan en meng alles goed.
    • 5
      Giet de sojasaus, oestersaus en sesamolie over de ingrediënten. Roer goed zodat alles gelijkmatig bedekt is.
    • 6
      Voeg het opgeloste maïzenamengsel toe aan de pan en blijf roerbakken tot de saus iets is ingedikt.
    • 7
      Als je rijstnoedels hebt gebruikt, voeg je ze nu toe aan de pan en meng je alles goed.
    • 8
      Als je jasmijnrijst gebruikt, serveer je de roerbak bovenop de rijst op de borden.
    • 9
      Proef en breng op smaak met zout en peper indien nodig. Garneer met gehakte lente-uitjes en sesamzaadjes als je dat wenst. Serveer de heerlijke Chinese met noodles of rijst direct.

Het is begrijpelijk dat een Chinese roerbak zo gemakkelijk te maken en heerlijk om te eten is, en er zijn verschillende redenen waarom dit gerecht zo populair en aantrekkelijk is voor iedereen.

Allereerst, de snelheid waarmee je een Chinese roerbak kunt bereiden, maakt het een handige keuze voor je drukke dagen. Je kunt een smakelijke maaltijd op tafel zetten zonder urenlang in de keuken te staan. De korte kooktijd op hoog vuur zorgt ervoor dat de ingrediënten snel gaar worden, terwijl ze toch hun knapperigheid behouden.

Wat je waarschijnlijk ook aanspreekt, is de veelzijdigheid van een Chinese roerbak. Je kunt diverse ingrediënten combineren, zoals mager vlees, verse groenten en smaakvolle sauzen, om steeds nieuwe en boeiende smaakcombinaties te creëren. Het geeft je de vrijheid om je maaltijd aan te passen aan je stemming en aan wat je in huis hebt.

Een wok of een grote koekenpan is alles wat je nodig hebt, waardoor je niet veel tijd hoeft te besteden aan opruimen na het koken.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten