Champignon
10 min
20 min

Hoe maak je een Kastanjechampignon roomsaus

Kastanjechampignon roomsaus. Perfect voor over pasta, risotto of als toevoeging bij je favoriete vleesgerecht. Deze saus, gemaakt met verse kastanjechampignons, is een echte traktatie. Gemakkelijk te bereiden en veelzijdig in gebruik.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Kastanjechampignon roomsaus. Perfect voor over pasta, risotto of als toevoeging bij je favoriete vleesgerecht. Deze saus, gemaakt met verse kastanjechampignons, is een echte traktatie. Gemakkelijk te bereiden en veelzijdig in gebruik.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Kastanjechampignons, fijngesneden
      300 g
    • Sjalotten, fijngehakt
      stuks
    • Knoflook, fijngehakt
      teentje
    • Ongezouten boter
      30 g
    • Slagroom
      250 ml
    • Witte wijn
      100 ml
    • Verse tijm, fijngehakt
      theelepel
    • Zout en peper naar smaak
    • Vers gehakte peterselie voor garnering (optioneel)
      eetlepel

    Aan de slag

    • 1
      Smelt de boter in een middelgrote sauspan op middelhoog vuur.
    • 2
      Voeg de sjalotten toe en fruit ze tot ze zacht zijn, ongeveer 2-3 minuten.
    • 3
      Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.
    • 4
      Voeg de kastanjechampignons toe en bak ze tot ze zacht zijn en beginnen te bruinen, ongeveer 5-7 minuten.
    • 5
      Blus het mengsel af met witte wijn en laat het ongeveer 2 minuten inkoken.
    • 6
      Voeg de slagroom en tijm toe. Breng de saus aan de kook en laat het zachtjes sudderen tot het iets ingedikt is, ongeveer 10-15 minuten. Roer regelmatig.
    • 7
      Breng op smaak met zout en peper.
    • 8
      Serveer de saus warm over pasta of als begeleiding bij vlees. Garneer met verse peterselie, indien gewenst.
    • 9
      Tip: Om deze kastanjechampignon roomsaus nog verfijnder en rijker van smaak te maken, is het toevoegen van een scheutje cognac. Voeg de cognac toe nadat je de champignons hebt gebakken en voordat je de slagroom toevoegt. Laat het een paar minuten inkoken om de alcohol te laten verdampen en de smaken te concentreren. Dit geeft de saus een extra diepte

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten