Rundvlees
30 min
120 min
Hongaarse Székely Gulyás

Szegediner Goulash, ook bekend als Székely Gulyás, is een traditioneel Hongaars gerecht. Het is een variant op de bekende goulash. De combinatie van het langzaam gegaarde vlees met de zurige smaak van de zuurkool maakt het een uniek en hartig gerecht
Personen
-
+
Ingrediënten
- hacheevlees (runderstoofvlees), in blokjes500 g
- zuurkool500 g
- grote ui, fijngesnipperd2 stuks
- knoflook, fijngehakt2 teentje
- paprikapoeder2 eetlepel
- komijn1 theelepel
- runderbouillon1 liter
- tomatenpuree2 eetlepel
- laurierblaadjes2 stuks
- zure room100 ml
- zout en peper naar smaak
- rode peper, in dunne ringen (voor de garnering)1 stuks
- verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verhit wat olie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes hacheevlees toe en bak ze rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
- 2In dezelfde pan voeg je de fijngesnipperde uien toe en bak deze tot ze glazig zijn. Voeg dan de knoflook toe en bak nog een minuut verder.
- 3Doe het vlees terug in de pan samen met het paprikapoeder en de komijn. Roer goed door zodat het vlees bedekt is met de kruiden.
- 4Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Giet dan de runderbouillon erbij en voeg de laurierblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook.
- 5Zet het vuur laag en laat het vlees ongeveer 1,5 tot 2 uur sudderen met de deksel op de pan, tot het vlees zacht is.
- 6Spoel de zuurkool onder koud water om het overtollige zuur te verwijderen en knijp het overtollige vocht eruit. Voeg de zuurkool toe aan het vlees en laat het geheel nog 30 minuten sudderen.
- 7Haal de laurierblaadjes eruit en breng op smaak met zout en peper.
- 8Serveer de goulash met een lepel zure room erop en garneer met verse peterselie en rode peperringen.
- 9Serveer met brood of aardappelpuree voor een complete maaltijd.
Szegediner Goulash, ook bekend als Székely Gulyás, is een traditioneel Hongaars gerecht. Het is een variant op de bekende goulash, maar dan met de toevoeging van zuurkool. De combinatie van het zachte, langzaam gegaarde vlees met de zurige smaak van de zuurkool maakt het een uniek en hartig gerecht. Het is genoemd naar de stad Szeged in Hongarije, een regio die bekend staat om zijn lokale specialiteiten.
