Rundvlees
30 min
120 min

Hongaarse Székely Gulyás

Szegediner Goulash, ook bekend als Székely Gulyás, is een traditioneel Hongaars gerecht. Het is een variant op de bekende goulash. De combinatie van het langzaam gegaarde vlees met de zurige smaak van de zuurkool maakt het een uniek en hartig gerecht

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • hacheevlees (runderstoofvlees), in blokjes
      500 g
    • zuurkool
      500 g
    • grote ui, fijngesnipperd
      stuks
    • knoflook, fijngehakt
      teentje
    • paprikapoeder
      eetlepel
    • komijn
      theelepel
    • runderbouillon
      liter
    • tomatenpuree
      eetlepel
    • laurierblaadjes
      stuks
    • zure room
      100 ml
    • zout en peper naar smaak
    • rode peper, in dunne ringen (voor de garnering)
      stuks
    • verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verhit wat olie in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes hacheevlees toe en bak ze rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
    • 2
      In dezelfde pan voeg je de fijngesnipperde uien toe en bak deze tot ze glazig zijn. Voeg dan de knoflook toe en bak nog een minuut verder.
    • 3
      Doe het vlees terug in de pan samen met het paprikapoeder en de komijn. Roer goed door zodat het vlees bedekt is met de kruiden.
    • 4
      Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Giet dan de runderbouillon erbij en voeg de laurierblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook.
    • 5
      Zet het vuur laag en laat het vlees ongeveer 1,5 tot 2 uur sudderen met de deksel op de pan, tot het vlees zacht is.
    • 6
      Spoel de zuurkool onder koud water om het overtollige zuur te verwijderen en knijp het overtollige vocht eruit. Voeg de zuurkool toe aan het vlees en laat het geheel nog 30 minuten sudderen.
    • 7
      Haal de laurierblaadjes eruit en breng op smaak met zout en peper.
    • 8
      Serveer de goulash met een lepel zure room erop en garneer met verse peterselie en rode peperringen.
    • 9
      Serveer met brood of aardappelpuree voor een complete maaltijd.

Szegediner Goulash, ook bekend als Székely Gulyás, is een traditioneel Hongaars gerecht. Het is een variant op de bekende goulash, maar dan met de toevoeging van zuurkool. De combinatie van het zachte, langzaam gegaarde vlees met de zurige smaak van de zuurkool maakt het een uniek en hartig gerecht. Het is genoemd naar de stad Szeged in Hongarije, een regio die bekend staat om zijn lokale specialiteiten.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten