Personen
-
+
Ingrediënten
- Zout1 snufje
- Peper1 snufje
- Roomboter50 g
- Knoflook1 stuks
- Olijfolie40 ml
- Honing30 ml
- Tijm2 g
- Rozemarijn2 g
- Krieltjes200 g
- Hele kip0.25 stuks
- Venkel0.25 stuks
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
- 2Was de venkel en snijdt deze vervolgens in parten.
- 3Meng de krieltjes met de helft van de olijfolie, wat rozemarijn, tijm, peper en zout in een royale ovenschaal.
- 4Snijdt of pers de knoplook met de knoflookpers en meng deze met roomboter, peper en zout. Stop dit mengsel daarna in de kip met een lepel.
- 5Smeer de kip in met de honing(hiervoor gebruikt u bijvoorbeeld een bakkwast), en besprenkel de kip met geplukte rozemarijn, tijm, peper en zout.
- 6Plaats de voorbereide kip op de krieltjes en venkel in de ovenschaal.
- 7Plaats de ovenschaal in de oven en schep het bakvocht met een sauslepel iedere 10 minuten over de kip.
- 8Rooster de kip voor ongeveer 60 minuten, of tot deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 75 graden.
- 9Haal het gerecht uit de oven en laat het 6 tot 10 minuten rusten.