Oven
15 min
75 min

Honingkip uit de oven met geroosterde venkel en krieltjes

Heerlijk sappige kruidige honingkip met frisse venkel en verse krieltjes met olijfolie.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zout
      snufje
    • Peper
      snufje
    • Roomboter
      50 g
    • Knoflook
      stuks
    • Olijfolie
      40 ml
    • Honing
      30 ml
    • Tijm
      g
    • Rozemarijn
      g
    • Krieltjes
      200 g
    • Hele kip
      0.25 stuks
    • Venkel
      0.25 stuks

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
    • 2
      Was de venkel en snijdt deze vervolgens in parten.
    • 3
      Meng de krieltjes met de helft van de olijfolie, wat rozemarijn, tijm, peper en zout in een royale ovenschaal.
    • 4
      Snijdt of pers de knoplook met de knoflookpers en meng deze met roomboter, peper en zout. Stop dit mengsel daarna in de kip met een lepel.
    • 5
      Smeer de kip in met de honing(hiervoor gebruikt u bijvoorbeeld een bakkwast), en besprenkel de kip met geplukte rozemarijn, tijm, peper en zout.
    • 6
      Plaats de voorbereide kip op de krieltjes en venkel in de ovenschaal.
    • 7
      Plaats de ovenschaal in de oven en schep het bakvocht met een sauslepel iedere 10 minuten over de kip.
    • 8
      Rooster de kip voor ongeveer 60 minuten, of tot deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 75 graden.
    • 9
      Haal het gerecht uit de oven en laat het 6 tot 10 minuten rusten.
2025 © Eerlijk Eten