Vegetarisch
10 min
30 min

Indiase aardappel bloemkool curry

Aloo Gobi is een vegetarisch gerecht in de Indiase en Pakistaanse keuken. "Aloo" betekent aardappel en "Gobi" staat voor bloemkool in het Hindi. Het is een hartig gerecht dat de smaak van aardappelen combineert met de nootachtige smaak van bloemkool.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Bloemkoolroosjes
      250 g
    • Middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
      stuks
    • Olie
      eetlepel
    • Mosterdzaad
      theelepel
    • Komijnzaad
      theelepel
    • Middelgrote ui, fijngesneden
      stuks
    • Knoflook, fijngesneden
      teentje
    • Geraspte gember
      0.5 theelepel
    • Groene chilipeper, fijngehakt (optioneel, afhankelijk van de gewenste pittigheid)
      stuks
    • Kurkumapoeder
      0.5 theelepel
    • Komijn
      0.5 theelepel
    • Korianderpoeder
      0.5 theelepel
    • Rode chilipoeder (of naar smaak)
      0.25 theelepel
    • Zout naar smaak
    • Verse korianderblaadjes of peterselie voor garnering
    • Een paar druppels citroensap (optioneel)

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Was de bloemkool en aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
    • 2
      Snipper de ui, knoflook, en gember, en hak de chilipeper als je die gebruikt.
    • 3
      Verhit de olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur.
    • 4
      Voeg het mosterdzaad en komijnzaad toe en laat het knetteren tot het aroma vrijkomt.
    • 5
      Voeg de ui toe en bak tot deze goudbruin en zacht is.
    • 6
      Doe de knoflook, gember, en groene chilipeper erbij en bak nog een paar minuten mee.
    • 7
      Strooi de kurkuma, korianderpoeder, chilipoeder, en zout erover en bak kort mee.
    • 8
      Voeg de aardappelblokjes toe en meng goed met de kruiden.
    • 9
      Voeg een klein beetje water toe, dek de pan af en laat de aardappelen ongeveer 10 minuten koken of tot ze bijna gaar zijn.
    • 10
      Voeg de bloemkoolroosjes toe, meng goed en kook nog eens 10-15 minuten met de deksel op de pan. Roer af en toe. Als het te droog lijkt, kun je nog een beetje water toevoegen.
    • 11
      Als de bloemkool en aardappelen zacht zijn, strooi je nog een beetje Garam Masala erover naar smaak en meng je alles nog eens goed door elkaar.
    • 12
      Zet het vuur uit en laat het een paar minuten rusten met de deksel op de pan.
    • 13
      Garneer met verse korianderblaadjes of peterselie en besprenkel eventueel met een paar druppels citroensap voor extra frisheid.
    • 14
      Serveer het warm met chapatis, naan, of rijst.

Aloo Gobi is een vegetarisch gerecht in de Indiase en Pakistaanse keuken. "Aloo" betekent aardappel en "Gobi" staat voor bloemkool in het Hindi en Urdu. Het is een eenvoudig en hartig gerecht dat de smaak van aardappelen combineert met de nootachtige smaak van bloemkool, met diverse specerijen zoals kurkuma, komijn, koriander, gember en soms garam masala.

Het gerecht komt oorspronkelijk uit het noorden van India en Pakistan, waar het vaak wordt gegeten als alledaagse maaltijd. Het wordt meestal geserveerd met chapati's, naan of rijst.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten