Vegetarisch
10 min
30 min
Indiase aardappel bloemkool curry

Aloo Gobi is een vegetarisch gerecht in de Indiase en Pakistaanse keuken. "Aloo" betekent aardappel en "Gobi" staat voor bloemkool in het Hindi. Het is een hartig gerecht dat de smaak van aardappelen combineert met de nootachtige smaak van bloemkool.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Bloemkoolroosjes250 g
- Middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden2 stuks
- Olie2 eetlepel
- Mosterdzaad1 theelepel
- Komijnzaad1 theelepel
- Middelgrote ui, fijngesneden1 stuks
- Knoflook, fijngesneden1 teentje
- Geraspte gember0.5 theelepel
- Groene chilipeper, fijngehakt (optioneel, afhankelijk van de gewenste pittigheid)1 stuks
- Kurkumapoeder0.5 theelepel
- Komijn0.5 theelepel
- Korianderpoeder0.5 theelepel
- Rode chilipoeder (of naar smaak)0.25 theelepel
- Zout naar smaak
- Verse korianderblaadjes of peterselie voor garnering
- Een paar druppels citroensap (optioneel)
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Was de bloemkool en aardappelen en snijd ze in gelijke stukken.
- 2Snipper de ui, knoflook, en gember, en hak de chilipeper als je die gebruikt.
- 3Verhit de olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur.
- 4Voeg het mosterdzaad en komijnzaad toe en laat het knetteren tot het aroma vrijkomt.
- 5Voeg de ui toe en bak tot deze goudbruin en zacht is.
- 6Doe de knoflook, gember, en groene chilipeper erbij en bak nog een paar minuten mee.
- 7Strooi de kurkuma, korianderpoeder, chilipoeder, en zout erover en bak kort mee.
- 8Voeg de aardappelblokjes toe en meng goed met de kruiden.
- 9Voeg een klein beetje water toe, dek de pan af en laat de aardappelen ongeveer 10 minuten koken of tot ze bijna gaar zijn.
- 10Voeg de bloemkoolroosjes toe, meng goed en kook nog eens 10-15 minuten met de deksel op de pan. Roer af en toe. Als het te droog lijkt, kun je nog een beetje water toevoegen.
- 11Als de bloemkool en aardappelen zacht zijn, strooi je nog een beetje Garam Masala erover naar smaak en meng je alles nog eens goed door elkaar.
- 12Zet het vuur uit en laat het een paar minuten rusten met de deksel op de pan.
- 13Garneer met verse korianderblaadjes of peterselie en besprenkel eventueel met een paar druppels citroensap voor extra frisheid.
- 14Serveer het warm met chapatis, naan, of rijst.
Aloo Gobi is een vegetarisch gerecht in de Indiase en Pakistaanse keuken. "Aloo" betekent aardappel en "Gobi" staat voor bloemkool in het Hindi en Urdu. Het is een eenvoudig en hartig gerecht dat de smaak van aardappelen combineert met de nootachtige smaak van bloemkool, met diverse specerijen zoals kurkuma, komijn, koriander, gember en soms garam masala.
Het gerecht komt oorspronkelijk uit het noorden van India en Pakistan, waar het vaak wordt gegeten als alledaagse maaltijd. Het wordt meestal geserveerd met chapati's, naan of rijst.
