Curry
10 min
30 min

Indiase Curry Dal Tadka

Dal Tadka is een populair Indiaas gerecht dat voornamelijk wordt gemaakt met linzen. Het is een eenvoudig, voedzaam en smaakvol gerecht dat deel uitmaakt van de dagelijkse maaltijd in veel Indiase huishoudens.
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Dal Tadka is een populair Indiaas gerecht dat voornamelijk wordt gemaakt met linzen. Het is een eenvoudig, voedzaam en smaakvol gerecht dat deel uitmaakt van de dagelijkse maaltijd in veel Indiase huishoudens. "Dal" betekent linzen en "Tadka" staat voor de aromatische tempering van specerijen in olie of ghee, die aan het gerecht wordt toegevoegd voor extra smaak. Dit gerecht wordt vaak geserveerd met rijst of Indiase broden zoals roti of naan. Dit gerecht is een uitstekende bron van eiwitten en smaakt heerlijk met zijn mix van specerijen en kruiden. Het is ideaal voor zowel dagelijkse maaltijden als speciale gelegenheden en is een vast onderdeel van de Indiase keuken.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Rode linzen, gewassen en uitgelekt
      kopje
    • Middelgrote ui, fijngesneden
      stuks
    • Tomaten, in blokjes gesneden
      stuks
    • Groene pepers, fijngesneden (optioneel voor extra pit)
      stuks
    • Gemberknoflookpasta
      theelepel
    • Kurkuma
      0.5 theelepel
    • Komijnzaad
      theelepel
    • Mosterdzaad
      theelepel
    • Garam masala
      theelepel
    • Rode chilipoeder
      0.5 theelepel
    • Olie of ghee
      eetlepel
    • Zout naar smaak
    • Verse korianderblaadjes voor garnering

    Aan de slag

    • 1
      Doe de rode linzen in een pan met 4 kopjes water en een snufje kurkuma. Breng aan de kook en laat sudderen tot de linzen zacht zijn, ongeveer 20-25 minuten.
    • 2
      Verhit olie of ghee in een andere pan. Voeg mosterdzaad en komijnzaad toe. Als ze beginnen te sputteren, voeg dan de fijngesneden ui toe. Bak tot de ui goudbruin is.
    • 3
      Voeg de gemberknoflookpasta en groene pepers toe aan de uien. Bak een minuutje en voeg dan de tomatenblokjes toe. Voeg kurkuma, rode chilipoeder en zout toe. Laat het mengsel koken tot de tomaten zacht zijn.
    • 4
      Voeg de gekookte linzen toe aan het ui-tomaatmengsel. Goed roeren en enkele minuten laten sudderen.
    • 5
      Bestrooi het gerecht met garam masala en meng goed. Garneer met verse korianderblaadjes
    • 6
      Serveer warm met rijst of Indiase broden zoals roti of naan.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten