Spinazie
10 min
15 min

Indiase Spinach Corn Sabzi Curry

Spinach Corn Sabzi, oftewel Palak Sweet Corn, is een superlekkere en gezonde schotel die rechtstreeks uit de Indiase keuken komt. Dit gerecht mixt de frisse smaak van verse spinazie met de zoetigheid van maïs
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Spinach Corn Sabzi, oftewel Palak Sweet Corn, is een superlekkere en gezonde schotel die rechtstreeks uit de Indiase keuken komt. Dit gerecht mixt de frisse smaak van verse spinazie met de zoetigheid van maïs, allemaal op smaak gebracht met heerlijke Indiase kruiden. Het is niet alleen een feestje voor je smaakpapillen, maar ook nog eens goed voor je, dankzij de ijzerrijke spinazie en vezelrijke maïs.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Spinazie
      30 g
    • Ui
      stuks
    • Tomaat
      stuks
    • Gember-knoflook pasta
      eetlepel
    • Groene chili
      stuks
    • Komijnzaad
      0.5 theelepel
    • Korianderpoeder
      theelepel
    • Garam masala
      0.5 theelepel
    • Kurkumapoeder
      0.25 theelepel
    • Room
      eetlepel
    • Zout naar smaak
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Citroensap
      theelepel
    • Verse koriander

    Keukengerei nodig?

    EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.

    Aan de slag

    • 1
      Blancheer de spinazie kort in kokend water, giet af en dompel in koud water om de kleur te behouden.
    • 2
      Pureer de spinazie in een blender tot een grof gepureerde massa en zet apart.
    • 3
      Verhit olie in een pan op middelhoog vuur.
    • 4
      Voeg de komijnzaadjes toe en laat ze knetteren.
    • 5
      Voeg de fijngehakte ui en groene chili toe, bak tot de ui goudbruin is.
    • 6
      Voeg gember-knoflook pasta toe en bak een paar minuten mee tot de rauwe geur verdwijnt.
    • 7
      Voeg de gepureerde tomaten toe aan de pan en kook tot de olie zich scheidt van de massa.
    • 8
      Strooi korianderpoeder, kurkumapoeder en zout erbij, meng goed.
    • 9
      Voeg de gepureerde spinazie toe aan de pan en meng goed.
    • 10
      Doe de gekookte zoete maïs erbij en laat het geheel ongeveer 5-8 minuten sudderen, zodat de smaken goed intrekken
    • 11
      Voeg room en garam masala toe aan het sabzi, roer goed door en kook nog een paar minuten
    • 12
      Haal van het vuur en besprenkel met citroensap.
    • 13
      Garneer met verse koriander en serveer warm met rijst of naan.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten