Indiase Spinazie Curry Laasoni Palak

Het woord "lasooni" betekent "met knoflook" in het Hindi, en "palak" betekent "spinazie". Dit gerecht is bijzonder geliefd vanwege de rijke, romige textuur en de uitgesproken smaak van knoflook, die de spinazie perfect aanvult.
Ingrediënten
- Spinazie300 g
- Knoflook5 teentje
- Kleine ui1 stuks
- Tomaat1 stuks
- Geraspte gember1 theelepel
- Groene Chilipoeder1 theelepel
- Komijnzaad0.5 theelepel
- Kurkumapoeder0.5 theelepel
- Korianderpoeder0.5 theelepel
- Geram Masala0.25 theelepel
- room of Yoghurt2 eetlepel
- Boter of olie1 eetlepel
- Zout naar smaak
- Rode chilipeper (optioneel)
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Breng een grote pan water aan de kook. Voeg de spinazie toe en blancheer deze gedurende 2-3 minuten tot de bladeren verwelkt zijn.
- 2Schep de spinazie uit het kokende water en dompel deze direct in een kom met ijswater om de groene kleur te behouden.
- 3Giet de spinazie af en pureer deze tot een gladde pasta met een blender of staafmixer. Zet apart.
- 4Verhit de boter of olie in een grote pan op middelhoog vuur.
- 5Voeg het komijnzaad toe en laat het enkele seconden sputteren.
- 6Voeg de fijngehakte knoflook, gember en groene chilipeper toe. Bak tot de knoflook goudbruin is, ongeveer 2 minuten.
- 7Voeg de gehakte ui toe en bak tot deze zacht en glazig is, ongeveer 3-4 minuten.
- 8Voeg de gehakte tomaat toe en kook tot deze zacht is en goed vermengd met de ui en knoflook, ongeveer 3 minuten.
- 9Voeg de kurkumapoeder, korianderpoeder en garam masala toe aan het tomaatmengsel. Roer goed door en laat de specerijen 1 minuut meebakken.
- 10Voeg de gepureerde spinazie toe aan de pan en roer alles goed door.
- 11Laat het geheel sudderen op laag vuur gedurende 5-7 minuten, zodat de smaken zich goed vermengen. Voeg zout naar smaak toe.
- 12Verhit een klein beetje boter of olie in een kleine pan. Voeg extra fijngehakte knoflook en de gedroogde rode chilipeper toe. Bak tot de knoflook goudbruin is.
- 13Strooi de gebruinde knoflook en chilipeper over de Lasooni Palak voor extra smaak en een aantrekkelijke presentatie.
- 14Serveer de Lasooni Palak warm, samen met roti, naan of rijst.
Lasooni Palak is een smaakvol Indiaas gerecht dat bestaat uit spinazie (palak) bereid met knoflook (lasooni) en specerijen. Het woord "lasooni" betekent "met knoflook" in het Hindi, en "palak" betekent "spinazie". Dit gerecht is bijzonder geliefd vanwege de rijke, romige textuur en de uitgesproken smaak van knoflook, die de spinazie perfect aanvult.
Lasooni Palak komt uit India, bekend om zijn gevarieerde en aromatische keuken. Het is een populair gerecht in zowel Noord- als Zuid-India, en je kunt het vaak vinden in Indiase restaurants over de hele wereld. Spinazie is een veelgebruikte groente in de Indiase keuken, en dit gerecht is een mooie manier om de gezonde eigenschappen van spinazie te combineren met de krachtige smaak van knoflook.
