Spinazie
5 min
35 min

Indiase Spinazie Curry Laasoni Palak

Het woord "lasooni" betekent "met knoflook" in het Hindi, en "palak" betekent "spinazie". Dit gerecht is bijzonder geliefd vanwege de rijke, romige textuur en de uitgesproken smaak van knoflook, die de spinazie perfect aanvult.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Spinazie
      300 g
    • Knoflook
      teentje
    • Kleine ui
      stuks
    • Tomaat
      stuks
    • Geraspte gember
      theelepel
    • Groene Chilipoeder
      theelepel
    • Komijnzaad
      0.5 theelepel
    • Kurkumapoeder
      0.5 theelepel
    • Korianderpoeder
      0.5 theelepel
    • Geram Masala
      0.25 theelepel
    • room of Yoghurt
      eetlepel
    • Boter of olie
      eetlepel
    • Zout naar smaak
    • Rode chilipeper (optioneel)

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Breng een grote pan water aan de kook. Voeg de spinazie toe en blancheer deze gedurende 2-3 minuten tot de bladeren verwelkt zijn.
    • 2
      Schep de spinazie uit het kokende water en dompel deze direct in een kom met ijswater om de groene kleur te behouden.
    • 3
      Giet de spinazie af en pureer deze tot een gladde pasta met een blender of staafmixer. Zet apart.
    • 4
      Verhit de boter of olie in een grote pan op middelhoog vuur.
    • 5
      Voeg het komijnzaad toe en laat het enkele seconden sputteren.
    • 6
      Voeg de fijngehakte knoflook, gember en groene chilipeper toe. Bak tot de knoflook goudbruin is, ongeveer 2 minuten.
    • 7
      Voeg de gehakte ui toe en bak tot deze zacht en glazig is, ongeveer 3-4 minuten.
    • 8
      Voeg de gehakte tomaat toe en kook tot deze zacht is en goed vermengd met de ui en knoflook, ongeveer 3 minuten.
    • 9
      Voeg de kurkumapoeder, korianderpoeder en garam masala toe aan het tomaatmengsel. Roer goed door en laat de specerijen 1 minuut meebakken.
    • 10
      Voeg de gepureerde spinazie toe aan de pan en roer alles goed door.
    • 11
      Laat het geheel sudderen op laag vuur gedurende 5-7 minuten, zodat de smaken zich goed vermengen. Voeg zout naar smaak toe.
    • 12
      Verhit een klein beetje boter of olie in een kleine pan. Voeg extra fijngehakte knoflook en de gedroogde rode chilipeper toe. Bak tot de knoflook goudbruin is.
    • 13
      Strooi de gebruinde knoflook en chilipeper over de Lasooni Palak voor extra smaak en een aantrekkelijke presentatie.
    • 14
      Serveer de Lasooni Palak warm, samen met roti, naan of rijst.

Lasooni Palak is een smaakvol Indiaas gerecht dat bestaat uit spinazie (palak) bereid met knoflook (lasooni) en specerijen. Het woord "lasooni" betekent "met knoflook" in het Hindi, en "palak" betekent "spinazie". Dit gerecht is bijzonder geliefd vanwege de rijke, romige textuur en de uitgesproken smaak van knoflook, die de spinazie perfect aanvult.

Lasooni Palak komt uit India, bekend om zijn gevarieerde en aromatische keuken. Het is een populair gerecht in zowel Noord- als Zuid-India, en je kunt het vaak vinden in Indiase restaurants over de hele wereld. Spinazie is een veelgebruikte groente in de Indiase keuken, en dit gerecht is een mooie manier om de gezonde eigenschappen van spinazie te combineren met de krachtige smaak van knoflook.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten