Gehakt
10 min
15 min
Indische ketjapballetjes met rijst

Dit recept voor Indische balletjes met rijst en pindasaus heb je in een 30 minuten op tafel staan. Je kan dit gerecht natuurlijk heel makkelijk aanpassen door bijvoorbeeld boontjes en of andere groenten te verwerken die je nog in de koelkast hebt staan.
Personen
-
+
Ingrediënten
- Rundergehakt300 g
- Sjalot2 stuks
- Knoflook2 teentje
- Koriander1 theelepel
- Komijn0.5 theelepel
- Laos0.5 theelepel
- Zout en peper
- Ei1 stuks
- Paneermeel50 g
- Ongezouten Pinda's150 g
- Kleine ui1 stuks
- Sambal Oelek1 theelepel
- Ketjap Manis2 eetlepel
- Bruine Suiker1 theelepel
- Kokosmelk200 ml
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 2Meng het gehakt met sjalotten, knoflook, koriander, komijn, laos, zout, peper, ei en paneermeel. Vorm kleine balletjes.
- 3Bak de balletjes in olie tot ze rondom bruin en gaar zijn.
- 4Maal de pinda’s fijn in een keukenmachine of vijzel.
- 5Fruit de ui en knoflook zacht in een beetje olie. Voeg de gemalen pinda’s, sambal, ketjap manis, bruine suiker en een snufje zout toe. Voeg langzaam de kokosmelk of water toe en laat de saus zachtjes sudderen tot deze de gewenste dikte heeft. Proef en pas de smaak aan.
- 6Leg de rijst op een bord, schik de gehaktballetjes en sugersnaps ernaast. Giet de pindasaus over de gehaktballetjes en garneer eventueel met wat extra gebakken uitjes of verse koriander.
Dit recept voor Indische balletjes met rijst en pindasaus heb je in een 30 minuten op tafel staan. Je kan dit gerecht natuurlijk heel makkelijk aanpassen door bijvoorbeeld boontjes en of andere groenten te verwerken die je nog in de koelkast hebt staan. Je kan kant en klare pindasaus gebruiken of deze zelf maken volgens onderstaand recept.
