Gehakt
10 min
15 min

Indische ketjapballetjes met rijst

Dit recept voor Indische balletjes met rijst en pindasaus heb je in een 30 minuten op tafel staan. Je kan dit gerecht natuurlijk heel makkelijk aanpassen door bijvoorbeeld boontjes en of andere groenten te verwerken die je nog in de koelkast hebt staan.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Rundergehakt
      300 g
    • Sjalot
      stuks
    • Knoflook
      teentje
    • Koriander
      theelepel
    • Komijn
      0.5 theelepel
    • Laos
      0.5 theelepel
    • Zout en peper
    • Ei
      stuks
    • Paneermeel
      50 g
    • Ongezouten Pinda's
      150 g
    • Kleine ui
      stuks
    • Sambal Oelek
      theelepel
    • Ketjap Manis
      eetlepel
    • Bruine Suiker
      theelepel
    • Kokosmelk
      200 ml

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    • 2
      Meng het gehakt met sjalotten, knoflook, koriander, komijn, laos, zout, peper, ei en paneermeel. Vorm kleine balletjes.
    • 3
      Bak de balletjes in olie tot ze rondom bruin en gaar zijn.
    • 4
      Maal de pinda’s fijn in een keukenmachine of vijzel.
    • 5
      Fruit de ui en knoflook zacht in een beetje olie. Voeg de gemalen pinda’s, sambal, ketjap manis, bruine suiker en een snufje zout toe. Voeg langzaam de kokosmelk of water toe en laat de saus zachtjes sudderen tot deze de gewenste dikte heeft. Proef en pas de smaak aan.
    • 6
      Leg de rijst op een bord, schik de gehaktballetjes en sugersnaps ernaast. Giet de pindasaus over de gehaktballetjes en garneer eventueel met wat extra gebakken uitjes of verse koriander.

Dit recept voor Indische balletjes met rijst en pindasaus heb je in een 30 minuten op tafel staan. Je kan dit gerecht natuurlijk heel makkelijk aanpassen door bijvoorbeeld boontjes en of andere groenten te verwerken die je nog in de koelkast hebt staan. Je kan kant en klare pindasaus gebruiken of deze zelf maken volgens onderstaand recept.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten