Afdrukken
Personen
-
+
Ingrediënten
- Sperziebonen500 g
- Sjalotjes2 stuks
- Knoflook2 teentjes
- Rode pepers
- Tomaat
- Laos1 theelepel
- Terasi (garnalenpasta)1 theelepel
- Palmsuiker (of bruine suiker)1 theelepel
- Zout (naar smaak)
- Plantaardige olie2 eetlepels
- Kokosmelk200 ml
Aan de slag
- 1Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd ze in stukken van ongeveer 5 cm.
- 2Verhit de olie in een wok of grote pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten, knoflook en chilipepers toe en bak tot ze geurig zijn.
- 3Voeg de terasi toe en roer tot het volledig is opgelost. Voeg de sperziebonen toe en bak ze een paar minuten mee.
- 4Voeg de tomaat, laos, palmsuiker en zout toe. Roer goed door zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
- 5Voeg de kokosmelk toe en roer opnieuw.
- 6Laat het geheel sudderen tot de sperziebonen gaar zijn maar nog wel een beetje knapperig, ongeveer 10-15 minuten.
- 7Serveer de Sajur Boontjes met witte rijst. Geniet ervan!
Gerelateerde producten in onze shop
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten