Groenten
20 min
20 min

Indonesische Sajoer Boontjes

Sajoer boontjes, ook wel Sayur Buncis genoemd, is een heerlijk Indonesisch gerecht dat sperziebonen combineert met smaakvolle kruiden en specerijen. Hier is een recept voor 4 personen.
Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Sperziebonen
      500 g
    • Sjalotjes
      stuks
    • Knoflook
      teentjes
    • Rode pepers
    • Tomaat
    • Laos
      theelepel
    • Terasi (garnalenpasta)
      theelepel
    • Palmsuiker (of bruine suiker)
      theelepel
    • Zout (naar smaak)
    • Plantaardige olie
      eetlepels
    • Kokosmelk
      200 ml

    Aan de slag

    • 1
      Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd ze in stukken van ongeveer 5 cm.
    • 2
      Verhit de olie in een wok of grote pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten, knoflook en chilipepers toe en bak tot ze geurig zijn.
    • 3
      Voeg de terasi toe en roer tot het volledig is opgelost. Voeg de sperziebonen toe en bak ze een paar minuten mee.
    • 4
      Voeg de tomaat, laos, palmsuiker en zout toe. Roer goed door zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
    • 5
      Voeg de kokosmelk toe en roer opnieuw.
    • 6
      Laat het geheel sudderen tot de sperziebonen gaar zijn maar nog wel een beetje knapperig, ongeveer 10-15 minuten.
    • 7
      Serveer de Sajur Boontjes met witte rijst. Geniet ervan!

Gerelateerde producten in onze shop

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten