Personen
-
+
Ingrediënten
- Sperziebonen500 g
- Sjalotjes2 stuks
- Knoflook2 teentjes
- Rode pepers
- Tomaat
- Laos1 theelepel
- Terasi (garnalenpasta)1 theelepel
- Palmsuiker (of bruine suiker)1 theelepel
- Zout (naar smaak)
- Plantaardige olie2 eetlepels
- Kokosmelk200 ml
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd ze in stukken van ongeveer 5 cm.
- 2Verhit de olie in een wok of grote pan op middelhoog vuur. Voeg de sjalotten, knoflook en chilipepers toe en bak tot ze geurig zijn.
- 3Voeg de terasi toe en roer tot het volledig is opgelost. Voeg de sperziebonen toe en bak ze een paar minuten mee.
- 4Voeg de tomaat, laos, palmsuiker en zout toe. Roer goed door zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
- 5Voeg de kokosmelk toe en roer opnieuw.
- 6Laat het geheel sudderen tot de sperziebonen gaar zijn maar nog wel een beetje knapperig, ongeveer 10-15 minuten.
- 7Serveer de Sajur Boontjes met witte rijst. Geniet ervan!