Hamburger
15 min
10 min

Italiaanse cheeseburger met andijvie salade en gekarameliseerde ui.

Deze hamburger met een toefje Italiaans doet u verbazen.
Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Ei
      stuks
    • Trostomaten
      stuks
    • Balsamico azijn
      15 ml
    • Andijvie
      0.5 stuks
    • Mayonaise
      10 ml
    • Taleggio
      50 g
    • Hamburger
      stuks
    • Burgerbroodje
      stuks
    • Komkommer
      0.5 stuks
    • Ontbijtspek
      stuks
    • Ceasar dressing
      30 ml

    Aan de slag

    • 1
      Pluk en was de andijvie, droog met een sla centrifuge of tussen 2 theedoeken.
    • 2
      Houd 4 bladeren apart en snijd de rest in grove stukken, snijd de komkommer en tomaat in plakken.
    • 3
      Kook de eieren tot gewenste hardheid en pel ze.
    • 4
      Maak de uien schoon en snijd in halve ringen, bak de uien nu op middel hoog vuur tot ze beginnen te karamelliseren en blus af met balsamico.
    • 5
      Bak in een andere pan de spek plakken krokant en leg apart, bak nu de hamburgers aan beide kanten en leg hierop plakjes taleggio zodat het smelt.
    • 6
      Toast de hamburger broodjes en besmeer de binnenkant met mayo, en beleg verder met de andijvie, gekarameliseerde ui, spek, burgers met taleggio.
    • 7
      Meng de tomaten, komkommer, gesneden andijvie en Ceasar dressing ( kant en klaar te koop) . Snijd de eieren door midden en leg naast de burger op bord.
    • 8
      Variatie tip: Maak je eigen Ceaser dressing met behulp van een staafmixer en een maatbeker! - 15 gram basilicum - 15 gram peterselie - 2 tenen knoflook - 50 gram yoghurt - 50 gram mayo - 25 gram parmezaanse kaas - 100 ml water Voeg alles samen in de maatbeker en blender glad met de staafmixer. Eet smakelijk!

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten