Personen
-
+
Ingrediënten
- Ei1 stuks
- Trostomaten1 stuks
- Balsamico azijn15 ml
- Andijvie0.5 stuks
- Mayonaise10 ml
- Taleggio50 g
- Hamburger1 stuks
- Burgerbroodje1 stuks
- Komkommer0.5 stuks
- Ontbijtspek2 stuks
- Ceasar dressing30 ml
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Pluk en was de andijvie, droog met een sla centrifuge of tussen 2 theedoeken.
- 2Houd 4 bladeren apart en snijd de rest in grove stukken, snijd de komkommer en tomaat in plakken.
- 3Kook de eieren tot gewenste hardheid en pel ze.
- 4Maak de uien schoon en snijd in halve ringen, bak de uien nu op middel hoog vuur tot ze beginnen te karamelliseren en blus af met balsamico.
- 5Bak in een andere pan de spek plakken krokant en leg apart, bak nu de hamburgers aan beide kanten en leg hierop plakjes taleggio zodat het smelt.
- 6Toast de hamburger broodjes en besmeer de binnenkant met mayo, en beleg verder met de andijvie, gekarameliseerde ui, spek, burgers met taleggio.
- 7Meng de tomaten, komkommer, gesneden andijvie en Ceasar dressing ( kant en klaar te koop) . Snijd de eieren door midden en leg naast de burger op bord.
- 8Variatie tip: Maak je eigen Ceaser dressing met behulp van een staafmixer en een maatbeker! - 15 gram basilicum - 15 gram peterselie - 2 tenen knoflook - 50 gram yoghurt - 50 gram mayo - 25 gram parmezaanse kaas - 100 ml water Voeg alles samen in de maatbeker en blender glad met de staafmixer. Eet smakelijk!