Hamburger
15 min
10 min

Italiaanse cheeseburger met andijvie salade en gekarameliseerde ui.

Deze hamburger met een toefje Italiaans doet u verbazen.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Ei
      stuks
    • Trostomaten
      stuks
    • Balsamico azijn
      15 ml
    • Andijvie
      0.5 stuks
    • Mayonaise
      10 ml
    • Taleggio
      50 g
    • Hamburger
      stuks
    • Burgerbroodje
      stuks
    • Komkommer
      0.5 stuks
    • Ontbijtspek
      stuks
    • Ceasar dressing
      30 ml

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Pluk en was de andijvie, droog met een sla centrifuge of tussen 2 theedoeken.
    • 2
      Houd 4 bladeren apart en snijd de rest in grove stukken, snijd de komkommer en tomaat in plakken.
    • 3
      Kook de eieren tot gewenste hardheid en pel ze.
    • 4
      Maak de uien schoon en snijd in halve ringen, bak de uien nu op middel hoog vuur tot ze beginnen te karamelliseren en blus af met balsamico.
    • 5
      Bak in een andere pan de spek plakken krokant en leg apart, bak nu de hamburgers aan beide kanten en leg hierop plakjes taleggio zodat het smelt.
    • 6
      Toast de hamburger broodjes en besmeer de binnenkant met mayo, en beleg verder met de andijvie, gekarameliseerde ui, spek, burgers met taleggio.
    • 7
      Meng de tomaten, komkommer, gesneden andijvie en Ceasar dressing ( kant en klaar te koop) . Snijd de eieren door midden en leg naast de burger op bord.
    • 8
      Variatie tip: Maak je eigen Ceaser dressing met behulp van een staafmixer en een maatbeker! - 15 gram basilicum - 15 gram peterselie - 2 tenen knoflook - 50 gram yoghurt - 50 gram mayo - 25 gram parmezaanse kaas - 100 ml water Voeg alles samen in de maatbeker en blender glad met de staafmixer. Eet smakelijk!
2025 © Eerlijk Eten