Afdrukken
Personen
-
+
Ingrediënten
- Ei1 stuks
- Trostomaten1 stuks
- Balsamico azijn15 ml
- Andijvie0.5 stuks
- Mayonaise10 ml
- Taleggio50 g
- Hamburger1 stuks
- Burgerbroodje1 stuks
- Komkommer0.5 stuks
- Ontbijtspek2 stuks
- Ceasar dressing30 ml
Aan de slag
- 1Pluk en was de andijvie, droog met een sla centrifuge of tussen 2 theedoeken.
- 2Houd 4 bladeren apart en snijd de rest in grove stukken, snijd de komkommer en tomaat in plakken.
- 3Kook de eieren tot gewenste hardheid en pel ze.
- 4Maak de uien schoon en snijd in halve ringen, bak de uien nu op middel hoog vuur tot ze beginnen te karamelliseren en blus af met balsamico.
- 5Bak in een andere pan de spek plakken krokant en leg apart, bak nu de hamburgers aan beide kanten en leg hierop plakjes taleggio zodat het smelt.
- 6Toast de hamburger broodjes en besmeer de binnenkant met mayo, en beleg verder met de andijvie, gekarameliseerde ui, spek, burgers met taleggio.
- 7Meng de tomaten, komkommer, gesneden andijvie en Ceasar dressing ( kant en klaar te koop) . Snijd de eieren door midden en leg naast de burger op bord.
- 8Variatie tip: Maak je eigen Ceaser dressing met behulp van een staafmixer en een maatbeker! - 15 gram basilicum - 15 gram peterselie - 2 tenen knoflook - 50 gram yoghurt - 50 gram mayo - 25 gram parmezaanse kaas - 100 ml water Voeg alles samen in de maatbeker en blender glad met de staafmixer. Eet smakelijk!
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten