Pasta
5 min
20 min

Italiaanse Penne met Feta

Vandaag maken we een gerecht dat de essentie van de Mediterrane keuken vangt: Penne met feta, gedroogde cherrytomaten en knoflook, afgemaakt met een vleugje verse peterselie.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • penne pasta
      200 g
    • feta, verkruimeld
      100 g
    • gedroogde cherrytomaten
      50 g
    • knoflook, fijngehakt
      teentje
    • extra vergine olijfolie
      eetlepel
    • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
    • verse peterselie, fijngehakt
      handje

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Breng een pan met gezouten water aan de kook. Voeg de penne toe en kook deze volgens de instructies op de verpakking tot ze al dente zijn.
    • 2
      Hak ondertussen de knoflook fijn en verkruimel de feta. Snijd de gedroogde cherrytomaten doormidden als ze te groot zijn.
    • 3
      Verhit de olijfolie in een pan en fruit de gehakte knoflook tot deze goudbruin is.
    • 4
      Voeg de gedroogde cherrytomaten toe aan de pan en bak deze ongeveer 1-2 minuten. Voeg daarna de verkruimelde feta toe en meng voorzichtig.
    • 5
      Giet de penne af, maar bewaar wat kookwater. Voeg de pasta toe aan de pan met de tomaten en feta. Voeg indien nodig wat kookwater toe om het geheel smeuïger te maken.
    • 6
      Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Strooi de fijngehakte peterselie over de pasta voordat je deze serveert.

Vandaag maken we een gerecht dat de essentie van de Mediterrane keuken vangt: Penne met feta, gedroogde cherrytomaten en knoflook, afgemaakt met een vleugje verse peterselie. Dit recept voor twee personen is ideaal voor een lichte maaltijd. Dit gerecht, geïnspireerd door de Italiaanse keuken is een ode aan de eenvoudige, maar rijke smaken van het Middellandse Zeegebied. Met slechts een paar ingrediënten creëer je een maaltijd die zowel eenvoudig als elegant is. Kook, geniet en laat je meevoeren naar Italië. Buon appetito!

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten