Noodles
30 min
15 min

Japanse beef tataki met udon noodles

Een heerlijk Japans geïnspireerd gerecht van dun gesneden rundvlees met woknoedels, groenten en een pittige dressing.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Biefstuk
      150 g
    • Knoflook
      1.5 stuks
    • Ketjap manis
      22.5 ml
    • Sojasaus
      22.5 ml
    • Olijfolie
      10 ml
    • Courgette
      0.5 stuks
    • Paprika
      0.5 stuks
    • Sesamzaadjes
      g
    • Vissaus
      0.5 ml
    • Chilisaus
      22.5 ml
    • Sesamolie
      7.5 ml
    • Sugar snaps
      125 g
    • Udon noodles
      150 g
    • Ui
      0.5 stuks

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Snijd de courgette over de lengte en dan in dunne plakjes, snijd de ui in halve ringetjes, de knoflook in dunne plakjes, de paprika in blokjes en verwijder de uiteindes van de Sugar snaps.
    • 2
      Verhit een diepe koekenpan of een wok op hoog vuur en verhit ook een lage koekenpan op hoog vuur.
    • 3
      Voeg 3 eetlepels olijfolie en 1 el sesam olie in de hete wok en voeg alle gesneden groentes toe.
    • 4
      Wok de groentes tot ze beetgaar zijn en voeg de noodles toe. (TIP! Voeg fijn gesneden blokjes gember en dunne ringetjes chili toe voor een fris pittige smaak!)
    • 5
      Voeg nu de soja saus, ketjap, chilisaus en vissaus toe.
    • 6
      Smeer de biefstukjes in met 1 el sesam olie en bestrooi met peper en zout. Bestrooi een klein schoteltje met sesam zaadjes en dip de biefstukjes aan beide kanten in de sesam zaadjes.
    • 7
      Bak de biefstukjes aan 2 kanten in de platte koekenpan ongeveer 1 minuut per kant.
    • 8
      Laat de biefstukjes 5 minuutjes rusten in aluminium folie.
    • 9
      Bak de noodles tot al het vocht verdampt en opgenomen is.
    • 10
      Doe de noodles in een diep bord en snijd de biefstukken in dunne plakjes en leg op de noodles.
    • 11
      Eet smakelijk!
2025 © Eerlijk Eten