Personen
-
+
Ingrediënten
- Biefstuk150 g
- Knoflook1.5 stuks
- Ketjap manis22.5 ml
- Sojasaus22.5 ml
- Olijfolie10 ml
- Courgette0.5 stuks
- Paprika0.5 stuks
- Sesamzaadjes5 g
- Vissaus0.5 ml
- Chilisaus22.5 ml
- Sesamolie7.5 ml
- Sugar snaps125 g
- Udon noodles150 g
- Ui0.5 stuks
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Snijd de courgette over de lengte en dan in dunne plakjes, snijd de ui in halve ringetjes, de knoflook in dunne plakjes, de paprika in blokjes en verwijder de uiteindes van de Sugar snaps.
- 2Verhit een diepe koekenpan of een wok op hoog vuur en verhit ook een lage koekenpan op hoog vuur.
- 3Voeg 3 eetlepels olijfolie en 1 el sesam olie in de hete wok en voeg alle gesneden groentes toe.
- 4Wok de groentes tot ze beetgaar zijn en voeg de noodles toe. (TIP! Voeg fijn gesneden blokjes gember en dunne ringetjes chili toe voor een fris pittige smaak!)
- 5Voeg nu de soja saus, ketjap, chilisaus en vissaus toe.
- 6Smeer de biefstukjes in met 1 el sesam olie en bestrooi met peper en zout. Bestrooi een klein schoteltje met sesam zaadjes en dip de biefstukjes aan beide kanten in de sesam zaadjes.
- 7Bak de biefstukjes aan 2 kanten in de platte koekenpan ongeveer 1 minuut per kant.
- 8Laat de biefstukjes 5 minuutjes rusten in aluminium folie.
- 9Bak de noodles tot al het vocht verdampt en opgenomen is.
- 10Doe de noodles in een diep bord en snijd de biefstukken in dunne plakjes en leg op de noodles.
- 11Eet smakelijk!