Curry
20 min
30 min

Kip Curry met wilde rijst en spinazie

Geniet van de geurige curry die je in Oosterse sferen brengt.
Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Olijfolie
      20 ml
    • Wilde rijst
      150 g
    • Ui
      0.5 stuks
    • Spinazie
      200 g
    • Kipfilet
      150 g
    • Kokosmelk
      100 ml
    • Pijnboompitten
      20 g
    • Gele Curry pasta
      20 g

    Aan de slag

    • 1
      Breng water met zout aan de kook en gaar hierin de wilde rijst. Dit kan eventjes duren.
    • 2
      Fruit de ui in een beetje olijfolie, voeg de in stukjes gesneden kipfilet toe en bak deze rondom bruin. Voeg de currypasta toe en bak deze al roerend mee tot het gaat geuren. Breng dit alles aan de kook en laat dit ongeveer 20 minuten door sudderen tot de kip gaar is.
    • 3
      Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
    • 4
      Voeg na de 20 minuten de spinazie in delen toe aan de curry en laat deze al omscheppend slinken.
    • 5
      Garneer de kip curry met de pijnboompitjes en serveer met de wilde rijst.
    • 6
      TIP: voeg wat fijngesneden stukjes verse gember toe aan de saus voor een frissere smaak.

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten

Producten dit recept:

2024 © Eerlijk Eten