Personen
-
+
Ingrediënten
- Olijfolie20 ml
- Wilde rijst150 g
- Ui0.5 stuks
- Spinazie200 g
- Kipfilet150 g
- Kokosmelk100 ml
- Pijnboompitten20 g
- Gele Curry pasta20 g
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Breng water met zout aan de kook en gaar hierin de wilde rijst. Dit kan eventjes duren.
- 2Fruit de ui in een beetje olijfolie, voeg de in stukjes gesneden kipfilet toe en bak deze rondom bruin. Voeg de currypasta toe en bak deze al roerend mee tot het gaat geuren. Breng dit alles aan de kook en laat dit ongeveer 20 minuten door sudderen tot de kip gaar is.
- 3Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan.
- 4Voeg na de 20 minuten de spinazie in delen toe aan de curry en laat deze al omscheppend slinken.
- 5Garneer de kip curry met de pijnboompitjes en serveer met de wilde rijst.
- 6TIP: voeg wat fijngesneden stukjes verse gember toe aan de saus voor een frissere smaak.