Kip
20 min
20 min

Kip Tandoori

Tandoori kip is een populaire Indiase schotel die wordt gekenmerkt door zijn rijke, smaakvolle marinade en natuurlijk de unieke bereidingsmethode.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Knoflook
      stuks
    • Kippendijfilet
      300 g
    • Citroen
      stuks
    • Yoghurt
      150 ml
    • Zonnebloemolie
      theelepel
    • Tandoori kruiden
      stuks

    Aan de slag

    • 1
      Meng in een grote kom de yoghurt, het citroensap, de olie, de knoflook en de Tandoori kruidenmix.
    • 2
      Voeg de kip toe aan de marinade en zorg ervoor dat elk stuk goed bedekt is. Laat de kip minstens 1 uur, maar bij voorkeur 's nachts marineren in de koelkast.
    • 3
      Verwarm je grill of oven voor op hoge temperatuur van 190 graden. Als je een oven gebruikt, plaats dan een rooster boven een bakplaat om de warmte gelijkmatig te verdelen. Leg de gemarineerde kip op het rooster en rooster ze gedurende 20-30 minuten, of totdat de kip gaar is en de buitenkant knapperig. Draai de kip halverwege het koken om.
    • 4
      Laat de kip een paar minuten rusten voordat je hem serveert.
    • 5
      Besprenkel je naanbrood met een beetje olie en bak af in de oven of in een pan.
    • 6
      Tandoori kip kan worden geserveerd met rijst, naanbrood of een eenvoudige salade. Het is ook heerlijk met een schijfje citroen en verse koriander.

Kip Tandoori is een populaire Indiase schotel die zijn naam dankt aan de 'tandoor' - een soort kleioven die in veel Zuid-Aziatische keukens wordt gebruikt (en waarin bijvoorbeeld ook Naanbrood wordt geroosterd). De tandoor geeft het gerecht een specifieke, rokerige smaak.

Omdat niet iedereen zo'n tandoor in huis heeft, bereiden veel thuischefs de Kip Tandoori gewoon in de oven, op de grill, of in de pan. Dat gaat ook prima - en als je het een keer écht wilt proeven zoals het hoort, heb je een goede reden om een reisje te maken :). 

De marinade van de Kip Tandoori bestaat hoofdzakelijk uit korianderpoeder (Ketoembar), paprikapoeder, kerriepoeder, komijn, chili en kaneel. Het geeft een pittige - maar diepe - smaak. De yoghurt waarin je de kip vervolgens stooft zorgt weer voor zachtheid en een frisse touch.

De echte levensgenieters raden we aan ook wat papadums in huis te halen en - als je durft - zelf mangochutney te maken! Enjoy.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten