Personen
-
+
Ingrediënten
- kippendijen zonder bot en vel250 g
- middelgrote aardappels, geschild en in blokjes gesneden2 stuks
- wortels, geschrapt en in plakjes gesneden3 stuks
- ui, fijngesneden1 stuks
- knoflook, fijngesneden2 teentje
- kippenbouillon500 ml
- tomatenpuree1 eetlepel
- gedroogde tijm1 theelepel
- laurierbladen2 stuks
- zout en peper naar smaak
- olijfolie2 eetlepel
- verse peterselie voor garnering
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Bestrooi de kippendijen met zout en peper. Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur en bak de kippendijen aan beide kanten goudbruin. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- 2In dezelfde pan, voeg de fijngesneden ui en knoflook toe. Fruit deze tot ze zacht en glazig zijn, ongeveer 2-3 minuten.
- 3Voeg de tomatenpuree toe en bak deze een minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
- 4Doe de kippendijen terug in de pan, samen met de gesneden wortels en aardappels. Voeg de gedroogde tijm, het laurierblad en de kippenbouillon toe. Zorg dat de kip en groenten net onder staan.
- 5Breng het geheel aan de kook, zet het vuur dan laag en laat de stoofpot met de deksel op de pan ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen, of tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn.
- 6Verwijder het laurierblad en breng eventueel op smaak met zout en peper.
- 7Garneer met wat verse peterselie en serveer de stoofpot direct.
Deze kippendijen stoofpot met wortels en aardappels is lekker winters en gezond.
