Kip
15 min
60 min

Kippendijen stoofpot met wortels en aardappelen

Deze kippendijen stoofpot met wortels en aardappels is lekker winters en gezond.

Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • kippendijen zonder bot en vel
      250 g
    • middelgrote aardappels, geschild en in blokjes gesneden
      stuks
    • wortels, geschrapt en in plakjes gesneden
      stuks
    • ui, fijngesneden
      stuks
    • knoflook, fijngesneden
      teentje
    • kippenbouillon
      500 ml
    • tomatenpuree
      eetlepel
    • gedroogde tijm
      theelepel
    • laurierbladen
      stuks
    • zout en peper naar smaak
    • olijfolie
      eetlepel
    • verse peterselie voor garnering

    Producten in dit recept:

    Aan de slag

    • 1
      Bestrooi de kippendijen met zout en peper. Verhit de olijfolie in een grote stoofpan op middelhoog vuur en bak de kippendijen aan beide kanten goudbruin. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en zet apart.
    • 2
      In dezelfde pan, voeg de fijngesneden ui en knoflook toe. Fruit deze tot ze zacht en glazig zijn, ongeveer 2-3 minuten.
    • 3
      Voeg de tomatenpuree toe en bak deze een minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
    • 4
      Doe de kippendijen terug in de pan, samen met de gesneden wortels en aardappels. Voeg de gedroogde tijm, het laurierblad en de kippenbouillon toe. Zorg dat de kip en groenten net onder staan.
    • 5
      Breng het geheel aan de kook, zet het vuur dan laag en laat de stoofpot met de deksel op de pan ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen, of tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn.
    • 6
      Verwijder het laurierblad en breng eventueel op smaak met zout en peper.
    • 7
      Garneer met wat verse peterselie en serveer de stoofpot direct.

Deze kippendijen stoofpot met wortels en aardappels is lekker winters en gezond.

Peter Eemsing

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

2025 © Eerlijk Eten