Afdrukken
Personen
-
+
Ingrediënten
- Zout1 snufje
- Peper1 snufje
- Snijbonen150 g
- Aardappelen150 g
- Water250 ml
- Knoflook2 stuks
- Olijfolie10 ml
- Kippendijfilet200 g
- Honing30 ml
- Kippenbouillon0.5 stuks
- Olijven100 g
- Tijm7.5 g
- Citroen1 stuks
- Ui1 stuks
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 250 graden.
- 2Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in plakjes.
- 3Fruit de uien en knoflook aan en bak de kippen dijen mee aan.
- 4Snijd 1 citroen in plakken en voeg toe aan de kip en voeg het bosje tijm toe.
- 5Blus af met 500 ml water, 1 blokje kippen bouillon en 4 el honing.
- 6Voeg het blikje olijven toe en laat de kippen dijen 30-45 minuten pruttelen op middel hoog vuur.
- 7Snijd de aardappels in grove blokken en besprenkel met olie, peper en zout.
- 8Verdeel de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven voor minimaal 25 minuten.
- 9Breng water met zout aan de kook.
- 10Snijd de snijbonen in reepjes van 0,5 cm en kook ze beet gaar.
- 11Giet de snijbonen af en voeg de laatste 10 minuten bij de kip.
- 12Wanneer de aardappels mooi goudbruin zijn en de kip uit elkaar begint te vallen is het klaar.
- 13Eet smakelijk!
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten