Stoofpotje
30 min
60 min

Kipstoofpotje met citroen, olijven en paddenstoelen

Een heerlijk gerecht met malse kippendijen gestoofd in een saus van citroen, olijven, tijm en honing. Geserveerd met aardappelen en snijbonen.
Deel dit recept met je vrienden:
Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Zout
      snufje
    • Peper
      snufje
    • Snijbonen
      150 g
    • Aardappelen
      150 g
    • Water
      250 ml
    • Knoflook
      stuks
    • Olijfolie
      10 ml
    • Kippendijfilet
      200 g
    • Honing
      30 ml
    • Kippenbouillon
      0.5 stuks
    • Olijven
      100 g
    • Tijm
      7.5 g
    • Citroen
      stuks
    • Ui
      stuks

    Keukengerei nodig?

    EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.

    Aan de slag

    • 1
      Verwarm de oven voor op 250 graden.
    • 2
      Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in plakjes.
    • 3
      Fruit de uien en knoflook aan en bak de kippen dijen mee aan.
    • 4
      Snijd 1 citroen in plakken en voeg toe aan de kip en voeg het bosje tijm toe.
    • 5
      Blus af met 500 ml water, 1 blokje kippen bouillon en 4 el honing.
    • 6
      Voeg het blikje olijven toe en laat de kippen dijen 30-45 minuten pruttelen op middel hoog vuur.
    • 7
      Snijd de aardappels in grove blokken en besprenkel met olie, peper en zout.
    • 8
      Verdeel de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven voor minimaal 25 minuten.
    • 9
      Breng water met zout aan de kook.
    • 10
      Snijd de snijbonen in reepjes van 0,5 cm en kook ze beet gaar.
    • 11
      Giet de snijbonen af en voeg de laatste 10 minuten bij de kip.
    • 12
      Wanneer de aardappels mooi goudbruin zijn en de kip uit elkaar begint te vallen is het klaar.
    • 13
      Eet smakelijk!

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten