Personen
-
+
Ingrediënten
- Zout1 snufje
- Peper1 snufje
- Snijbonen150 g
- Aardappelen150 g
- Water250 ml
- Knoflook2 stuks
- Olijfolie10 ml
- Kippendijfilet200 g
- Honing30 ml
- Kippenbouillon0.5 stuks
- Olijven100 g
- Tijm7.5 g
- Citroen1 stuks
- Ui1 stuks
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm de oven voor op 250 graden.
- 2Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in plakjes.
- 3Fruit de uien en knoflook aan en bak de kippen dijen mee aan.
- 4Snijd 1 citroen in plakken en voeg toe aan de kip en voeg het bosje tijm toe.
- 5Blus af met 500 ml water, 1 blokje kippen bouillon en 4 el honing.
- 6Voeg het blikje olijven toe en laat de kippen dijen 30-45 minuten pruttelen op middel hoog vuur.
- 7Snijd de aardappels in grove blokken en besprenkel met olie, peper en zout.
- 8Verdeel de aardappels op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven voor minimaal 25 minuten.
- 9Breng water met zout aan de kook.
- 10Snijd de snijbonen in reepjes van 0,5 cm en kook ze beet gaar.
- 11Giet de snijbonen af en voeg de laatste 10 minuten bij de kip.
- 12Wanneer de aardappels mooi goudbruin zijn en de kip uit elkaar begint te vallen is het klaar.
- 13Eet smakelijk!