Personen
-
+
Ingrediënten
- knolselderij1 stuks
- brassica koolzaadolie of zonnebloem olie2 eetlepel
- verse peterselie4 eetlepel
- zeezoutvlokken
- versgemalen zwarte peper
Producten in dit recept:
Keukengerei nodig?
EerlijkEten werkt samen met Peter Eemsing van Koksland.nl, die zelf de beste producten importeert, test en verzendt.Aan de slag
- 1Verwarm je oven voor op 180 graden Celsius. Begin met het schillen van de knolselderij. Snijd deze vervolgens in plakken van ongeveer 1 cm dik. Maak daarna frieten door de plakken in reepjes van een halve cm breed te snijden. Plaats deze frieten op een bakplaat zodat ze niet op elkaar liggen. Druppel de koolzaad- of zonnebloemolie erover en bestrooi de frieten met zeezoutvlokken naar smaak.
- 2Bak de frieten ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar en licht goudbruin zijn. Ondertussen kun je de verse peterselie fijnhakken. Strooi deze met versgemalen peper net voor het serveren over de gebakken knolselderijfrieten.
- 3Als alternatieve bereidingswijze kun je de knolselderijfrieten ook in een airfryer bereiden, als je die hebt. De bereidingstijd kan dan variëren, dus houd de frieten goed in de gaten om te zorgen dat ze niet verbranden.
Knolselderijfrieten zijn een uitstekend alternatief voor traditionele aardappelfrieten en gaan goed samen met stoofpotjes en andere gerechten. Knolselderij is een veelzijdige wintergroente met een enigszins aardse smaak die goed past bij verschillende keukens.
