Afdrukken
Lahm bi Ajeen is een populair gerecht uit het Midden-Oosten en kan vertaald worden als "vlees met deeg." Het wordt vaak vergeleken met een soort platte pizza en wordt traditioneel gemaakt met een dunne, zachte deegbodem die bedekt is met een mengsel van gemalen vlees, uien, tomaten en diverse kruiden. Lahm bi Ajeen kan worden gegeten als snack, voorgerecht, of hoofdgerecht, en wordt vaak geserveerd op feesten en bij speciale gelegenheden. Het kan warm of op kamertemperatuur worden gegeten en wordt vaak vergezeld door salades, yoghurtsauzen en andere regionale bijgerechten.
Hier is een eenvoudig recept voor een topping van gekruid gehakt, perfect voor een kant-en-klaar Libanees platbrood.
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
Personen
-
+
Ingrediënten
- Rundergehakt400 g
- Ui, fijngehakt1 stuks
- Knoflook, fijngehakt2 teentje
- Tomaat, ontveld en fijngehakt1 stuks
- Tomatenpuree2 eetlepel
- Paprikapoeder1 theelepel
- Cayennepoeder0.5 theelepel
- Komijnpoeder0.5 theelepel
- Korianderpoeder
- Zout en peper, naar smaak
- Verse peterselie, gehakt2 eetlepel
- Olijfolie2 eetlepel
- Libanees platbroden (Lahm bi Ajeen brood)4 stuks
Aan de slag
- 1Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en doorschijnend zijn.
- 2Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het rul, zorg ervoor dat het goed bruin wordt.
- 3Strooi de paprikapoeder, cayennepeper, komijn, koriander, zout en peper over het gehakt en meng goed.
- 4Voeg de fijngehakte tomaat en tomatenpuree toe en laat het mengsel 10-15 minuten sudderen op een laag vuur, totdat alle smaken goed gecombineerd zijn.
- 5Roer de gehakte peterselie erdoor en haal de pan van het vuur.
- 6Verwarm de oven voor op 200°C (390°F). Leg de kant-en-klare Libanese platbroden op een bakplaat.
- 7Verdeel het gekruide gehaktmengsel gelijkmatig over de platbroden.
- 8Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak gedurende 10-15 minuten, of tot de randen van het platbrood knapperig en goudbruin zijn
- 9Haal uit de oven en serveer warm, eventueel met wat extra verse peterselie of een drizzle van citroensap.
- 10Tip: Dit recept is heerlijk met een eenvoudige salade of yoghurtdip aan de zijkant. Geniet van je zelfgemaakte Lahm bi Ajeen met gekruid gehakt!
Gerelateerde producten in onze shop
Onze partner
EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl
Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten