Vlees
10 min
30 min

Lahm bi Ajeen

Lahm bi Ajeen is een populair gerecht uit het Midden-Oosten en kan vertaald worden als "vlees met deeg."
Scroll direct naar recept
Deel dit recept met je vrienden:

Lahm bi Ajeen is een populair gerecht uit het Midden-Oosten en kan vertaald worden als "vlees met deeg." Het wordt vaak vergeleken met een soort platte pizza en wordt traditioneel gemaakt met een dunne, zachte deegbodem die bedekt is met een mengsel van gemalen vlees, uien, tomaten en diverse kruiden. Lahm bi Ajeen kan worden gegeten als snack, voorgerecht, of hoofdgerecht, en wordt vaak geserveerd op feesten en bij speciale gelegenheden. Het kan warm of op kamertemperatuur worden gegeten en wordt vaak vergezeld door salades, yoghurtsauzen en andere regionale bijgerechten.

Hier is een eenvoudig recept voor een topping van gekruid gehakt, perfect voor een kant-en-klaar Libanees platbrood.

Personen
-
+
  • Ingrediënten

    • Rundergehakt
      400 g
    • Ui, fijngehakt
      stuks
    • Knoflook, fijngehakt
      teentje
    • Tomaat, ontveld en fijngehakt
      stuks
    • Tomatenpuree
      eetlepel
    • Paprikapoeder
      theelepel
    • Cayennepoeder
      0.5 theelepel
    • Komijnpoeder
      0.5 theelepel
    • Korianderpoeder
    • Zout en peper, naar smaak
    • Verse peterselie, gehakt
      eetlepel
    • Olijfolie
      eetlepel
    • Libanees platbroden (Lahm bi Ajeen brood)
      stuks

    Aan de slag

    • 1
      Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en doorschijnend zijn.
    • 2
      Voeg het gehakt toe aan de pan en bak het rul, zorg ervoor dat het goed bruin wordt.
    • 3
      Strooi de paprikapoeder, cayennepeper, komijn, koriander, zout en peper over het gehakt en meng goed.
    • 4
      Voeg de fijngehakte tomaat en tomatenpuree toe en laat het mengsel 10-15 minuten sudderen op een laag vuur, totdat alle smaken goed gecombineerd zijn.
    • 5
      Roer de gehakte peterselie erdoor en haal de pan van het vuur.
    • 6
      Verwarm de oven voor op 200°C (390°F). Leg de kant-en-klare Libanese platbroden op een bakplaat.
    • 7
      Verdeel het gekruide gehaktmengsel gelijkmatig over de platbroden.
    • 8
      Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak gedurende 10-15 minuten, of tot de randen van het platbrood knapperig en goudbruin zijn
    • 9
      Haal uit de oven en serveer warm, eventueel met wat extra verse peterselie of een drizzle van citroensap.
    • 10
      Tip: Dit recept is heerlijk met een eenvoudige salade of yoghurtdip aan de zijkant. Geniet van je zelfgemaakte Lahm bi Ajeen met gekruid gehakt!

Gerelateerde producten in onze shop

  • Rundergehakt

    3,
    25
    per 250 gram
    13,00 per kilo
    Tijdelijk uitverkocht

Onze partner

EerlijkEten werkt samen met Koksland.nl

Koksland.nl is een initiatief van Peter Eemsing en Christa Dreef. In het dagelijks leven runt Peter een recepten website en webshop met kook benodigdheden. Hun passie voor eten sluit perfect aan bij de missie van EerlijkEten
2024 © Eerlijk Eten